Vučić i Čović: Bez suštinskih prepreka za značajno bolje odnose

- Istina je da mi imamo različite poglede na događaje iz prošlosti i teško ćemo ih menjati, ali upravo je zato važno da govorimo o odnosima u budućnosti - rekao je Vučić

  • 49

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je posle razgovora sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem da su zajednički izrazili nadu i uverenje da će srpsko-hrvatski odnosi biti ubuduće značajno bolji i da suštinske prepreke, za takav razvoj situacije na Balkanu, ne postoje.

- Istina je da mi imamo različite poglede na događaje iz prošlosti i teško ćemo ih menjati, ali upravo je zato važno da govorimo o odnosima u budućnosti - rekao je Vučić, dodajući da se to postiže pre svega iskrenim razgovorom, ali i dobrom ekonomskom saradnjom.

Ta je saradnja i do sada bila korektna, naveo je premijer, pomenuvši suficit koji Srbija ima u ti odnosima, ali i rast izvoza za 7,9 odsto u prvih pet meseci ove godine.

- Želimo dobre odnose između Srba i Hrvata - ponovio je Vučić, primetivši da su takvi odnosi "uvek lekoviti".

Nikolić i Vučić neće uticati na REFERENDUM U SRPSKOJ! (FOTO)

Naglasivši da će se dobra saradnja Srba i Hrvata u BiH nastaviti, Vučić je primetio da je to nešto "dobro i važno u vreme ne baš zavidne stabilnosti".

Vučić je naglasio da se nada i da će činiti sve da se ne ponovi situacija u regionu iz 1991. godine.

Vučić: Ostajemo uz naš narod u Srpskoj

- Činićemo sve da očuvamo mir i regionalnu stabilnost - rekao je Vučić novinarima i dodao da su Srbija i Republika Srpska u najboljim mogućim odnosima i tako će biti i ubuduće, kao i da Srbija poštuje integritet BiH.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    1. septembar 2016 | 21:28

    Bitno je da se slažemo i da živimo u miru, a prošlost se svakako ne može menjati.

  • Violeta

    1. septembar 2016 | 21:29

    Zwmlje u regionu su pokazale u proslosti da se mogu sukobiti sa strasnim posledicama. Buducnost mora biti bolja ako sada svi ulozimo dodatne napore na prevazilazenju poteskoca.

  • Milance

    1. septembar 2016 | 21:11

    Svi mi imamo razlicite poglede na dogadjaje iz proslosti i tesko da cemo ih menjati, ali upravo je zato vazno da govorimo o odnosima u buducnosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA