≫ 

Pajtić: Želim da DS bude avangarda!

Upitan da li ga rezultati ponovo kandiduju za poziciju lidera stranke, Pajtić je rekao da ne vidi ko bi na političkoj sceni bolje vodio "jedno tkivo koje se rastapa i nema ni dinara i koje je medijski satanizovano"

  • 27

Aktuelni predsednik Demokratkse stranke i kandidat za tu funkciju na stranačkim izborima Bojan Pajtić siguran je u svoju pobedu na tim izborima, a kaže da će ostale kandidate kooptirati u Predsedništvo stranke.

JEDNO MESTO, ČETIRI KANDIDATA: Šutanovac formalno podneo kandidaturu za predsednika DS

Pajtić je za televiziju N1 rekao da će u rad stranke uključiti sindikate, koji će, uz stranku, bili instrument borbe za radnička prava, kao i najistaknutije ličnosti koje su podržale stranku na prethodnim izborima, ličnosti iz kulture, sporta.

- Želim da DS bude najprogresivnija stranka u Srbija, da bude avangarda, da uključi sve avangardno u sebe - rekao je Pajtić.

Upitan da li ga rezultati ponovo kandiduju za poziciju lidera stranke, Pajtić je rekao da ne vidi ko bi na političkoj sceni bolje vodio "jedno tkivo koje se rastapa i nema ni dinara i koje je medijski satanizovano".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ističe da je, uprkos takvim uslovima, postignut bolji rezultat nego na prethodnim izborima.

Pajtić: Pokušaj izjednačavanja Ðinđića i Miloševića

- Da ima boljih kandidata sigurno bi se povukao - dodao je.

Pajtić je rekao da je tešku finansijsku situaciju u stranci nasledio, kao i prethodni predsedink Dragan Ðilas, jer je dug nastao posle izbora 2012. godine, koji je danas, kaže, prepolovljen.

Dragan Đilas napustio Demokratsku stranku

Govoreći o spekulacijama u medijima da je mogući zajednički kandidat opozicije za predsedničke izbore Boris Tadić, Pajtić kaže da to, ipak, treba da bude nestranačka ličnost.

- Mora da bude zajednički kandidat opozicije, verovatno nestranačka ličnost, kako bi se svi koncentrisali oko potpune podrške kandidatu - kazao je Pajtić

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    5. septembar 2016 | 14:27

    Ma kakva prava spominje Pajtic ?SRBIJO DAJ DOKAZE O PAJTICU I SMESTITE GA GDE MU JE MESTO?nemogu vise da ha vidim a kamoli vujem ?pa ima li on obraz kao i sutanovic i ostali tajkuni?DOSTA JE BILO ZLOUPOTREBE SADS JE RED KAZNAAAA

  • IVišnja

    5. septembar 2016 | 14:26

    Čuj satanizovali pa sam sebe satanizovali

  • Mil@n

    5. septembar 2016 | 16:22

    Počeo Pajtić i viceve da priča.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA