Ministarka Brnabić najavila da je misija njenog ministarstva "SRBIJA BEZ ŠALTERA"

Ona je na obeležavanju 10 godina od rada NALED-a kazala da je uvođenje E-uprave za građane i privredu jedan od četiri prioriteta tog ministarstva

  • 11

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić izjavila je večeras da će Vlada nastaviti rad na unapređenju konkurentnosti Srbije i borbu protv sive ekonomije te da se ove godine očekuje napredak na duing biznis listi.

Brnabić: Uvodimo novi softver koji će obesmisliti onu šaltersku „fali ti jedan papir“

Ona je na obeležavanju 10 godina od rada NALED-a kazala da je uvođenje E-uprave za građane i privredu jedan od četiri prioriteta tog ministarstva.

"Očekujte u naredne dve godine elektronski potpis, elektronski dokument, centralni registar kao i portal E-uprave koji će sluziti za efikasniju inspekciju koja će se boriti protiv sive ekonomije", rekla je Brnabić.

Ako toga nema, kako je rekla, moze se reći da kao ministar nije ispunila svoju obavezu i da se moze tražiti neko ko će to uraditi bolje.

Ona je istakla i da će misija tog ministarstva biti "Srbija bez šaltera".

"Trudićemo se da napravimo efikasan servis za građane tako sto planiramo da uvedemo akademiju za javnu upravu kao nacionalni trening centar za sve drzavne sluzbenike", najavila je ministarka.

Brnabić koja je do nedavno bila predsednik UP NALED-a ocekuje da će ta organizacija biti kritičar, ali i neko ko će biti partner vladi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    7. septembar 2016 | 22:32

    Hoce sve da kontorlisu svaku paru i u jednoj Svajcarskoj imate saltere o cemu pricate vi!

  • Maki

    7. septembar 2016 | 21:25

    Pidržavam projekat, jer mi, zbog smrtnih slučajeva u porodici i ostavinskih rasprava, svuda traže izvode da sam živa, ali ne starije od 6 meseci i to svaki put! I gde god mrdneš, izvodi, izvodi, izvodi... šta li rade sa svim tim papirima?

  • Gogs

    8. septembar 2016 | 07:01

    Sta smo mi u Srbiji glupi pa danam kazu da nece biti saltera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA