Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Južne Koreje (FOTO)

Vučić je čestitao je Liju imenovanje na odgovornu dužnost savetnika predsednice Republike Koreje Park Gun-hje, izrazivši mu zahvalnost što je svojim diplomatskim iskustvom na najbolji način doprineo unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Koreje

  • 46

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Lija Do-huna, koji je čestitao premijeru čestitao što sa nepromenjenom posvećenošću nastavlja da sprovodi reforme, a da sve više južnokorejskih kompanija uviđa mogućnosti srpske privrede i interesuje se za uslove investiranja.

VUČIĆ I BORISOV U TELEFONSKOM RAZGOVORU o bilateralnim odnosima i migrantima

Vučić je čestitao je Liju imenovanje na odgovornu dužnost savetnika predsednice Republike Koreje Park Gun-hje, izrazivši mu zahvalnost što je svojim diplomatskim iskustvom na najbolji način doprineo unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Koreje, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Srpski premijer je izrazio nadu da će ambasador Li i na novoj dužnosti nastaviti da radi u korist saradnje dveju zemalja.

Li je zahvalio premijeru Vučiću i Vladi na podršci i svestranoj saradnji tokom diplomatskog mandata u Srbiji.

On je čestitao premijeru što sa nepromenjenom posvećenošću nastavlja da sprovodi reforme, ukazavši na to da sve više južnokorejskih kompanija uviđa mogućnosti srpske privrede i interesuje se za uslove investiranja.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Tome doprinosi i napredak Srbije na evropskom putu, kao i dosledna politika regionalne stabilnosti i saradnje, koja pozicionira Srbiju kao ključnu zemlju u regionu Zapadnog Balkana, rekao je ambasador Li.

Vučić je zahvalio ambasadoru na njegovom doprinosu što je u Beogradu ponovo otvorena kancelarija KOTRE (Korejske agencije za promociju trgovine i izvoza), jer ona daje snažan podsticaj trgovinskoj saradnji.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Želja Srbije je da dođe što više južnokorejskih investitora, jer je Vaša zemlja pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva - rekao je na oproštaju premijer Vučić ambasadoru Liju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    9. septembar 2016 | 12:23

    Juzna Koreja je nas veliki saveznik i Srbija to zna da ceni!!!

  • Boza

    9. septembar 2016 | 13:16

    Dobra saradnja sa Korejom bice nastavljena i sa postavljanjem novog ambasadora,odnosi sa Korejom siguran sam podizace se na jos visi nivo vremenom.

  • Isidora

    9. septembar 2016 | 12:40

    Bice ovako vaznih poseta jos, jer Srbija je konacno na pravom putu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA