≫ 

VUK JEREMIĆ POSLE ČETVRTE RUNDE: Imamo razloga za zadovoljstvo

Jeremić kaže da se u nastavku procesa može očekivati da će stalne članice Saveta bezbednosti ući u direktne međusobne pregovore oko vodećih kandidata

  • 4

Posle upravo završenog glasanja u Savetu bezbednosti u Njujorku, Srbija ima razloga za zadovoljstvo. Prema rečima Vuka Jeremića, kandidata Srbije za generalnog sekretara UN, on se zadržao u vrhu liste kandidata za novog generalnog sekretara, posle četvrte runde glasanja.

Do sada najbolji rezultat Jeremića u četvrtom krugu glasanja

U sedištu UN u Njujorku danas je održana četvrta runda glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije posle koje je bivši portugalski premijer Antonio Gutereš i dalje prvi, a kandidat Srbije, bivši šef diplomatije Vuk Jeremić, treći, ali je u ovoj rundi imao dva pozitivna glasa više nego ranije.

- Ovim glasanjem je definitivno potvrđeno da smo se plasirali u samu završnicu ovog izbora, što smatram značajnim dostignućem - istakao je Jeremić u pisanoj izjavi.

Jeremić je dodao da se u nastavku procesa može očekivati da će stalne članice Saveta bezbednosti ući u direktne međusobne pregovore oko vodećih kandidata.

- Nastavićemo kampanju pojačanim intenzitetom tokom zasedanja Generalne skupstine u Njujorku, u nastojanju da našu zemlju predstavimo u najboljem svetlu na međunarodnoj sceni - rekao je Jeremić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mzrgdj

    10. septembar 2016 | 03:42

    To care samo napred možeš ti to

  • Dino

    9. septembar 2016 | 23:05

    Too brate muslimanu samo naprijed do vrha...nebo nam je granica....sve čestitke i do pobjede

  • nemo

    10. septembar 2016 | 03:32

    To je taj znak ravne zemlje , dobro pogledajte mapu u uglu .... No sve je vise aktivista 2016-te , otvoeice se i ta velika istina uskoro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA