TAHIRI TVRDI: Postignut dogovor o priznanju tablica

EU je potvrdila da se 8. septembra, tokom tekuće rude dijaloga Beograda i Prištine, između ostalog razgovaralo i o registarskim tablicama koje su deo sporazuma o slobodi kretanja, ali da dogovora još nema

  • 22

Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri ponovo je danas iznela tvrdnju da je u četvrtak u Briselu postignut dogovor o priznanju registarskih tablica vozila sa Kosova i iz Srbije. Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je prethodno danas da u razgovorima u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine nije postignut konačni dogovor o pomenutoj temi.

EU je potvrdila da se 8. septembra, tokom tekuće rude dijaloga Beograda i Prištine, između ostalog razgovaralo i o registarskim tablicama koje su deo sporazuma o slobodi kretanja, ali da dogovora još nema.

Kancelarija za KiM ponavlja: Još nema dogovora o tablicama

Tahiri je za prištinski dnevnik "Zeri" rekla da je razlog zbog kojeg Kocijančić tvrdi da dogovor nije postignut vezan za činjenicu da taj "sporazum ima nekoliko elemenata".

- Sporazum je postignut, ali postoje neki elementi. Prvi element uzajamnosti se ostvaruje sa registarskim tablicama vozila, dok sledeće nedelje ostaje da se diskutuje o pitanju nelegalnih bilborda - rekla je Tahiri.

NOVA RUNDA U BRISELU: Počeo dijalog na tehničkom novou Beograda i Prištine

Edita Tahiri je prethodno u izjavi za Radio Slobodna Evropa rekla da je u četvrtak u Briselu postignut dogovor o sprovođenju sporazuma o slobodi kretanja, odnosno o recipročnom priznanju registarskih tablica vozila sa Kosova i iz Srbije, nakon čega je EK tu tvrdnju demantovala.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA