≫ 

VUČIĆ SE SASTAO SA HANOM: Evropski komesar je rekao ovu rečenicu zbog koje je Srbija veoma ponosna (FOTO)

Cilj Hanove posete Beogradu jeste da razgovara o daljim koracima na putu Srbije ka EU, kao i da izrazi snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije

  • 27

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom. Posle sastanka biće održana sednica Vlade, a zatim je planirano obraćanje medijima.

Johanes Han je doputovao u Beograd sinoć i po dolasku je sa premijerom Srbije obišao Skadarliju.

Han: Srbija je čuvar balkanskog mira

Kako je ranije saopšteno iz Delegacije EU u Srbiji, cilj Hanove posete Beogradu da razgovara o daljim koracima na putu Srbije ka EU, kao i da izrazi snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije.

Sam Han je rekao da sa nestrpljenjem očekuje sastanak sa Vučićem i ministrima nove Vlade koja je izrazila opredeljenje da nastavi sa ambicioznim reformskim programom i procesom evropskih integracija.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

U intervjuu za "Novosti" Han je odao priznanje Srbiji zbog doprinosa regionalnoj saradnji.

PRIJATNO DRUŽENJE U ZNAK DOBRODOŠLICE: Vučić i Han prošetali Skadarlijom

On je istakao da je angažman EU na evropskom putu Srbije čvrst, što se ogleda u otvaranju četiri poglavlja u procesu pregovora o pristupanju.

Naravno, teški izazovi su pred nama. To uključuje agendu vladavine prava, gde Srbija sada treba da primeni ono što je predviđeno akcionim planovima za pregovaračka poglavlja 23 i 24 - dodao je Han.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upitan da li je zadovoljan time kako se srpska vlada ponaša u novim regionalnim trzavicama, Han je rekao: "Priznajem i cenim aktivan i konstruktivan doprinos Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i njen pristup koji nam je bio od pomoći prilikom rešavanja migrantske krize". Ta rečenica, može se pročitati na društvenim mrežama, izazvala je pozitivne reakcije u Srbiji, pa ljudi širom zemlje objavljuju da su ponosni na uspeh Srbije jer je konačno ocenjena kao faktor stabilizacije u regionu.

Šta vi mislite oovoj oceni Srbije? Odgovore ostavite u komentarima, jer Telegraf želi da čuje i vaše mišljenje!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    10. septembar 2016 | 10:05

    Cela Srbija je ponosna na Vucica

  • Nikola

    10. septembar 2016 | 10:03

    Mislim da je Srbija zasluzila Hanove komolimente.

  • Rade

    10. septembar 2016 | 10:21

    Ovo su sjajne vesti. Snazna podrska iz EU nam je itekako potrebna u ovim trenucima po mnogim pitanjima. Migranti, Hrvati, Bosnjaci,... Nadam se da ce sve te stvari biti resene i da ce Srbija moci da nastavi mirno sa svojim evrointegracijama. Nikog ne diramo i to isto trazimo i od drugih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA