KOSOVSKA MITROVICA: Simić osudio sramni i podli napad na Srbina (72) u Orahovcu

Navodeći da su Srbi u Orahovcu uplašeni zbog ovog incidenta, Simić ističe da će Srpska lista učiniti sve kako bi se, u koordinaciji sa nadležnim ministarstvima, sprečila eskalacija nasilja i mržnje prema Srbima koja se dešava u poslednje vreme

  • 5

Predsednik Srpske liste Slavko Simić osudio je napad na 72-godišnjeg Srbina Stevana Radića u Orahovcu i pozvao institucije da reaguju.

DAČIĆ: Nema elementarnih uslova za održivi povratak na Kosovo!

- Pozivamo sve relevantne institucije da hitno reaguju otkriju i kazne počinioce ovog sramnog i podlog nedela koje za cilj ima zastrašivanje preostalih Srba u Orahovcu i okolini - navodi se u saopštenju.

Navodeći da su Srbi u Orahovcu uplašeni zbog ovog incidenta, Simić ističe da će Srpska lista učiniti sve kako bi se, u koordinaciji sa nadležnim ministarstvima, sprečila eskalacija nasilja i mržnje prema Srbima koja se dešava u poslednje vreme.

- Tome se napokon oštro i jasno mora stati na put - rekao je Simić.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država posetio Novi Sad, dočekao ga gradonačelnik Miloš Vučević (FOTO)

Stevan Radić napadnut je juče pre podne u svom vinogradu u Orahovcu na oko 200 metara od srpskih kuća. Kako je javio radio Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice, incident se dogodio kada je Radić sa svog imanja oterao dvojicu albanskih dečaka koji su mu krali orahe.

Kako je Radić rekao, posle toga dok je sakupljao orahe nepoznata osoba ga je udarila sa leđa od čega je izgubio svest. O ovome je obaveštena i kosovska policija, a Radić je tim povodom dao izjavu u policijskoj stanici.Prethodno mu je lekarska pomoć ukazana u lokalnoj ambulanti. Napad je najoštrije osudila i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

(Tečegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hju

    13. septembar 2016 | 16:25

    E nasli da se bore sa jadnim starcem eto kakvi su to narod a neka im.izadju dvoje mladjih srbina ima maglu da dobiju

  • Aleksandar

    14. septembar 2016 | 09:05

    Osudio? I šta sa tim? Za koje babe zdravlja ima nešto od tog što je osudio? Koji jad i beda. Da nije tužno bilo bi smešno.

  • Hulk

    14. septembar 2016 | 08:30

    Kako su pismeni ovi sa Kosova pojave se samo kad negu glupost treba da izjave...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA