VUČIĆ: Francuske kompanije će sve više ulagati u Srbiju!

Premijer Vučić zahvalio je na podršci Francuske evropskom putu Srbije

  • 83

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je prvi dan boravka u Francuskoj radnim doručkom sa predsednikom Senata Žerardom Laršerom, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, kao i saradnji Senata i Narodne skupštine Republike Srbije, situaciji u regionu Zapadnog Balkana i migrantskoj krizi.

SASTANAK VUČIĆA I LARŠERA U PARIZU: Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu! (FOTO)

Premijer Vučić zahvalio je na podršci Francuske evropskom putu Srbije i naglasio da se nada da će, nakon uspešnih ekonomskih reformi, Srbija postati još privlačnija za ulaganje francuskih kompanija.

- Nadamo se uspostavljanju mnogo bližih odnosa, kako političkih, tako i ekonomskih - istakao je Vučić i dodao da je neophodno raditi na jačanju trgovinske razmene dveju zemalja.

Predsednik francuskog Senata Laršer rekao je da su odnosi Srbije i Francuske zasnovani na stogodišnjem prijateljstvu i savezništvu, kao i da su naše dve zemlje bile jedna uz drugu i u najtežim trenutcima. On je naglasio da Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu Srbije u regionu Zapadnog Balkana i da se zbog toga veoma zalaže za što skorije priključenje Srbije EU.

Premijr Vučić nastavlja posetu Francuskoj učešćem na poslovnoj konferenciji o Srbiji na kojoj učestvuje oko 80 francuskih kompanija, koje su zainteresovanje za poslovanje u Srbiji, kao i susretom sa francuskim premijerom Manuelom Valsom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    15. septembar 2016 | 12:48

    Napredujemo iz dana u dan,nadam se da ce biti sto vise investicija.

  • kaja

    15. septembar 2016 | 10:59

    Novi investitori su uvek dobrodošli u Srbiju.

  • DDT

    15. septembar 2016 | 12:14

    Dobitna formula za našu privredu je inostrani kapitl uz angažovanje domaćih sirovina i ljudskih potencijala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA