"ZAR ODMAH DA SKOČIMO I BROJIMO SVOJU DECU KOJA BI IŠLA U RAT"? Nikolić oštro reagovao na pretnje generala NATO-a

- I šta, taj general će da odluči šta će NATO da radi? Ili neka kaže u čije ime govori. Što prvo ne počiste svoje dvorište? Što nisu u Splitu rekli Hrvatima šta treba da rade? - upitao se predsednik Srbije

  • 22

Državni vrh Srbije oštro je reagovao na pretnje generalna NATO-a Petr Pavela, koji je nedavno u Splitu upozorio na novi sukob na Balkanu i to zbog navodnog uticaja Rusije i Putina na Srbiju, a nakon premijera i šefa diplomatije oglasio se predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručivši da našu zemlju niko ne može da uvuče u nešto ako mi to ne želimo.

NATO GENERAL: Balkan i dalje "tempirana bomba"

Nikolić je rekao za Kurir da bi predstavnik Srbije u NATO trebalo da pita na šta je konkretno general Pavel mislio.

- Ne razumem na koju državu je mislio kada je rekao da će u njoj da prevlada ruski uticaj i da će ona biti opasna koliko je opasan i terorizam. Ne znam kome se žuri da zvecka oružjem u vreme kada je čovečanstvo suočeno s mnogo većim izazovima - rekao je predsednik Nikolić.

Zna, kaže, da je to bio samit NATO i da se ljudi čije zemlje pripadaju Alijansi osećaju veoma moćno. Kako kaže, Srbija ne pripada nijednom vojnom savezu i misli da smo zato i moćniji, jer ne zavisimo ni od koga i ne moramo nikog ni za šta da molimo.

- Nije Pavel ni prvi general koji će zveckati oružjem ni poslednji. Bitno je samo da mi očuvamo svoj koncept i da se ne mesamo ni u čiji sukob - naveo je predsednik za ovaj beogradski list.

Predsednik Nikolić je ukazao da niko ne može Srbiju da uvuče u nešto ako mi to ne želimo.

Foto: Wikipedia/Lebaron Foto: Wikipedia/Lebaron

- I šta, taj general će da odluči šta će NATO da radi? Ili neka kaže u čije ime govori. Zar da i odmah skočimo da zbog njih prebrojavamo svoju decu koja bi išla u rat?! - zapitao je predsednik.

Predsednik Nikolić dalje pita kome je Srbija pretnja, kao i kako NATO nije sramota?

- Što prvo ne počiste svoje dvorište? Što nisu u Splitu rekli Hrvatima šta treba da rade? Što su se obrušili na druge koji nisu u NATO? Ko na Balkanu zvecka oružjem. Srbija? Ne! Neko drugo neprestano provodica - rekao je predsednik Nikolić.

Prethodno pretnje generala Pavela oštro je kritikovao premijer Aleksandar Vučić, koji je otvoreno rekao da ga je razočarala izjava generala Pavela.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šef diplomatije Ivica Dačić je najavio da će Srbija zvanično reagovati kod NATO-a zbog ovakvih izjava njihovog generala jer, kako je rekao, niko ne sme da nam preti.

Kako su prenei hrvatski mediji, češcki general Pavel izjavio je na samitu NATO u Splitu da je "Balkan u opasnosti" pošto je situacija u tom delu Evrope "daleko od stabilne", a region "potencijalni izvor krvavih ratnih sukoba".

Uz to on je rekao da Balkanu preti islamski terorizam, ali i ruski uticaj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    20. septembar 2016 | 10:58

    Da je Nato tuzen od vlade Srbije za ratni zlocin i da plati ratnu odstetu Srbiji u iznosu od 3000 milijardi americkih dolara za zlocin protiv Srbije i Srpskog civilnog stanovnistva,za porusene infratrukture NEBI NATO danas opet pretio ali eto MI smo sve ZABORAVILI kao da su nas ubijali prackama a ne RAZORNIM BOMBAMA SA OSIROMASENIM URANIJUMOM gde je zatrovano zemljiste za narednih 100-200 godina i sto sve pojedemo uzgajano na uraniumom zagadjenom zemljistu hiljade i hiljade Srpskih zivota bice izlozeno teskim kancerogenim oboljenima. U hagu se sudi Srpskim politicarima i oficirima jer su samo branili svoju zemlju. NEOPRAVDAVAM NICIJI ZLOCIN AKO JE POCINJEN ali u ratu vazi pravilo ako ne ubijes bices ubijen. Koliko je civilnog zivota pobijeno ratnim zlocinom americke vojske u Iraku i Libiji,Vijetnamu,Srbiji. Ko ce za to KRIVICNO ODGOVARATI ????? Ko ce krivicno odgovarati za bacanje atomskih bombi nad Hirosimom i Nagasakijem ?

  • Roga

    20. septembar 2016 | 11:14

    Vidi generalčine al je brke usuko I smrko se na Srbiju. Što se nesmrkneš na Rusiju i ne zaprijetiš?

  • ,Sumadinac

    20. septembar 2016 | 23:56

    E moj generale nisu se Srbi plasili ni austrougarske ni hitlera ni 99 natoa a nece se bojati ni tebe penzioneru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA