DAČIĆ UPOZORAVA: Izjava Halilovića najveća pretnja miru!

Ministar je poručio da Srbija nesumnjivo želi mir i učiniće sve da se sačuva stabilnost, ali sigurno neće dozvoliti vojni napad i uništenje Republike Srpske

  • 28

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih oslova Ivica Dačić ocenio je danas da je izjava ratnog komandanta u BiH Sefera Halilovića o uništenju RS najveća pretnja miru i stabilnosti u regionu.

ZBOG PRETNJI RATOM U REPUBLICI SRPSKOJ: Vučić zabrinut, možda prekine posetu SAD!

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Dačić je poručio da je Srbija dovoljno jaka da odbrani Sebe, a neće dozvoliti ni uništenje RS, te pozvao međunarodnu zajednicu da hitno interveniše ako joj je, kako je naveo, stalo do mira.

Halilović je ranije danas rekao da je sprovođenje referenduma u RS "raspakivanje" Dejtonskog sporazuma nakon kojeg na snagu stupa Ustav Republike BiH, a to, kako je rekao, znači i nestanak RS.

Dačić je naveo da Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, on je nezvanični portparol predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.

"Halilović govori ono što Izetbegović misli. Zato njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer pokazuju da postoje ratni planovi, koji se baziraju na proceni da Republika Srpska ne može izdržati više od 10-15 dana i da ni Srbija ne može da je odbrani", naveo je šef srpske diplomatije.

Svima je jasno da je referendum o Danu Reublike u RS samo izgovor, a da iza svega stoji namera da se ratom uništi Republika Srpska.

" Da su hteli kompromis, Ustavni sud je mogao da promeni bar jedan zarez u svojoj odluci. Ali njima nije bio važan kompromis, već izgovor za ratne namere i planove, za šta se muslimani u BiH očigledno spremaju", istakao je Dačić.

Ministar je poručio da Srbija nesumnjivo želi mir i učiniće sve da se sačuva stabilnost, ali sigurno neće dozvoliti vojni napad i uništenje Republike Srpske.

BOSANSKI GENERAL PRETI RATOM: Niko ne može da odnese deo BiH bez belaja, apsolutno spremni na rat, RS će nestati u sukobu

O tome, kaže, niko ne bi trebalo čak ni da sanja.

"Srbija je dovoljno jaka da odbrani sebe, a neće dozvoliti ni uništenje Republike Srpske ako bude napadnuta. Očekujemo hitnu reakciju međunarodne zajednice i međunarodnih predstavnika u BiH, ako im je zaista stalo do mira”, poručio je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • par pitanja

    20. septembar 2016 | 16:45

    Je li Dacic ministar spoljnih poslova Republike Srpske? Da? Ne? Je li Dacic politicar Republike Srpske? Je li SPS u parlamentu Republike Srpske? Da? Ne? Je li Dacic placen iz budzeta drzave Srbije ili iz budzeta Republike Srpske? Je li gradjani Republike Srpske placaju Dacica da ih zastupa ili gradjani Srbije? Neka neko objasni ovom coveku u kojoj je drzavi politicar i i iz budzeta koje drzave je placen posto on ocigledno nije svestan.

  • Boro

    20. septembar 2016 | 16:58

    Najveca pretnja miru je referendum, pa nek prica ko sta oce.

  • PUšKIN

    20. septembar 2016 | 16:54

    Dačić je u pravu. I ono đubre je 92 godine žrtvovao mir.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA