BRITANSKI TELEGRAF PUN HVALE ZA JEREMIĆA: Vuk je dinamičan, sposoban i poznavalac sistema

Glavnu konkrenciju Jeremeću list vidi u Antoniju Guerešu za koga kaže da je "ekspert za izbegliče - što je ključni problem današnjice" i vrlo je pouzdan

  • 2

Nakon njujorškog Volstrit džornala i britanski Telegraf iznosi sve pohvale na račun srpskog kandidata za Generalnog sekretara UN Vuka Jeremića, uz ocenu da je dinamičan, sposoban i poznavalac sistema.

NATO: Nikome ne pretimo, zajedno brinemo o miru na Balkanu

Jeremićeva vizija, piše list, je da "uzdrma sklerotičnu organizaciju".

- Napravio je detaljnu političku platformu sa 53 konkretne obaveze koje namerava da sprovedi od prvog radnog dana. Nijedan kandidat za Generalnog sekretara nije nikada uradio ništa slično - piše Telegraf.

VUČIĆ JASNO ODGOVORIO BOSANSKOM GENERALU: Republika Srpska neće nestati!

Glavnu konkrenciju Jeremeću list vidi u Antoniju Guerešu za koga kaže da je "ekspert za izbegliče - što je ključni problem današnjice" i vrlo je pouzdan.

Drugoplasirani u aktuelnoj konstelaciji kandidata Miroslav Lajčak je, piše list, diplomata koji se intezivno bavi Bregzitom. Napominje se i da njegova zemlja trenutno drži rotirajuću funkciju predsedavajućeg EU.Trka za mesto Generalnog sekretara Ujedninjenih nacija još traje, uz spekulacije da bi konkurent koji je trenutno na začelju mogao da iznenadi u poslednjoj fazi ovog nadmetanja.

Šarčević i Ditman o dualnom obrazovajnu, podrška Nemačke

Foto: Tanjug/Marko Karović Foto: Tanjug/Marko Karović

U trci za naslednika odlazećeg Ban Ki Muna trenutno je devet kandidata koji se prvi put, bar u teoriji, javno nadmeću, piše Telegraf. U opisu posla Generalnog sekretara,Telegraf navodi da je to istovremeno diplomata i advokat, državni službenik i izvršni direktor - simbol ideala Ujedinjenih nacija i glasnogovornik interesa svih naroda.

Generalnog sekreatara bira Savet bezbednbosti ali su svi kandidati pozvani da predstave svoju viziju pred Genaralnom skupštinom i odgovore na pitanja predstavnika kao i pitanja postavljena preko drtuštvenih medija.Inače, Volstrit džornal ocenio je juče da je kandidat Vuk Jeremić najbolji izbor za reforme u UN.

Premijer Srbije dogovorio posetu sedištu NATO u Briselu

List podseća da je Jeremić zauzeo treće mesto na neformalnom glasanju i vidi ga kao "jedinog kandidata vrednog pohvale u ovom miksu".Uz podsećanje da Jeremić ima 41 godinu, da je školovan je na Harvardu, mlad je, ali je bio lider u društvenom pokretu koji je pomogao u rušenju diktature Slobodana Miloševica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    21. septembar 2016 | 06:56

    Cim nas mnogo hvale , ili neznaju ili nemaju sta da kazu !To je vec poznata praksa u svetu !

  • Dino

    21. septembar 2016 | 00:24

    Uhhh kada Britanci hvale Muslimana eee to neće na dobro zato Vuče pamet u glavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA