Vučić: Ne podržavamo referendum u RS, to je naš jasan stav!

Vučić je, gostujući na Institutu "East West" u Njujorku, rekao da je bilo veoma teško javno izneti takav stav, ali da je naša Vlada to ipak učinila

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Njujorku da je Srbija protiv održavanja referenduma u Republici Srpskoj, ali da podržava teritorijalni integritet RS unutar BiH, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

VUČIĆ: Onima koji maštaju da unište RS, poručujem da ona neće nestati!

Vučić je, gostujući na Institutu "East West" u Njujorku, rekao da je bilo veoma teško javno izneti takav stav, ali da je naša Vlada to ipak učinila.

"Na ceremoniji otvaranja novog auto-puta u Banjaluci to sam rekao grupi od oko 5.000 Srba i pozvao ih na smirivanje situacije. Istinu govoreći, nisam čuo ostale lidere sa Balkana da kažu nešto slično tome", rekao je Vučić.

On je dodao da nema nikakav problem da kaže da Vlada Srbije nije podržala održavanje referenduma, i da je to jasan stav srpske Vlade s kojim se saglasio i predsednik Republike.

Vučić je dodao da Srbija podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i Republike Srpske unutar BiH, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"To je jasno stanovište Srbije koje je veoma lako razumeti i smatram da je to odgovoran i ozbiljan stav", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je takođe sinoć u Njujorku da Srbija ne balansira između istoka i zapada, već se nalazi na evropskom putu, ali želi da zadrži tradicionalno dobre odnose sa Rusijom.

Vučić je na Institutu "East West" naglasio da se stalno govori o Srbiji koja balansira i istakao da to nije balansiranje.

„Uspeli smo da povećamo i robnu razmenu sa Rusijom, ali i sa zemljama regiona mnogo više. Veoma smo unapredili i odnose sa SAD, a nadam se da će u budućnosti biti još bolje. Stabilizovali smo našu poziciju u svetu, ali ima još mnogo zidova koje treba da srušimo, zbog predrasuda i naše istorije", rekao je premijer Vučić.

On je dodao da danas cela Evropska unija nije više tako stabilna i da je suočena sa internim problemima, kao i ceo svet.

"Teška su vremena. Uspeli smo da definišemo našu poziciju na čvrst način, ali regionalna situacija je nešto što me veoma brine. Ali mogu da obećam da ćemo sačuvati mir u regionu, i nema političke cene koju nismo spremni da platimo da bi zadržali stabilnost", zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dj

    22. septembar 2016 | 11:55

    Nés vucicu javno u americi izjavio da nepodrzava referendum!!! Jes tako vucicu neuvlaci narod u rat kao dodik onje pshicki bolesnik kao karadic isti bolesnik!!! Stegla te amerika hehehe?????

  • Coa83

    22. septembar 2016 | 12:07

    Republika Srpska je uvek bila velika podrška naše zemlje, zato moramo biti uz nju i njene gradjane kada bude potrebno.

  • Xxxl

    22. septembar 2016 | 12:07

    A gdje je onaj naslov gospodina iz Laktasa i zmaja i onaj gdje pjeva sa zvijezdom Pinka?????Tražim nigdje hahahaha hihih. Ja predsjednika majko mila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA