SASTALI SE VUČIĆ I STOLTENBERG: Srbija je dobar partner. Poštujemo srpski stav o vojnoj neutralnosti (FOTO)

Vučić i Stoltenberg su u Njujorku razgovarali o situaciji u regionu, o saradnji Srbije i NATO u okviru programa Partnerstvo za mir i predstojećoj poseti premijera Vučića sedištu NATO u Briselu, planiranoj za 23. novembar

  • 38

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, koji je rekao da je Srbija dobar partner i naglasio važnost konstruktivnih odnosa za stabilnost čitavog regiona.

Vučić se sastao sa Stoltenbergom u Njujorku!

Vučić i Stoltenberg su razgovarali o situaciji u regionu, o saradnji Srbije i NATO u okviru programa Partnerstvo za mir i predstojećoj poseti premijera Vučića sedištu NATO u Briselu, planiranoj za 23. novembar.

NATO: Nikome ne pretimo, zajedno brinemo o miru na Balkanu!

Premijer Vučić ponovio je opredeljenje Srbije da bude vojno neutralna i istovremeno zahvalio generalnom sekretaru Stoltenbergu na svim naporima koje čini da Srbija i NATO imaju korektne partnerske odnose, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je generalnog sekretara obavestio o situaciji u regionu i naglasio da Srbija čini sve kako bi novonastale tenzije bile smanjene.

Generalni sekretar Stoltenberg je rekao da je Srbija dobar partner i naglasio važnost konstruktivnih odnosa za stabilnost čitavog regiona, uz poštovanje srpskog stava o vojnoj neutralnosti.

On je istakao da NATO ne želi da utiče na odluku Srbije o članstvu u ovoj organizaciji.

Tema razgovora bila je i relaksacija vazdušne zone iznad Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    22. septembar 2016 | 22:18

    Važno je da se poštuje vojna neutralnost Srbije, nema nikakvih pritisaka.

  • Nikolas

    22. septembar 2016 | 21:45

    NAZALOST MIR I STABILNOST NE ZAVISI OD SRBIJE NEGO OD STRATESKIH PLANOVA PENTAGONA I NATO ALIJANSE !!! KAD DODJE PREDSEDNICA KLINTON NA VLAST PRVO STO CE BITI JE PROVOCORANJE RUSIJE PREKO SRBIJE I KINE PREKO KOREJE!!! LJUDI ZELE PROFIT RATOVIMA I PRODAJOM ORUZJA!!! LEPO JE ZIVETI U BAJKAMA -TREBA GLEDATI OPASNOSTMA U OCI I PRIPREMITI SE ZA NAJGORE!!!

  • AlanFord

    22. septembar 2016 | 22:06

    Bitno je da imamo iskrene i korektne odnose sa NATO i da se naše prijateljstvo sa Rusijom ne tretira kao pretnju za NATO !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA