≫ 

NEMAČKI PARLAMENTARAC POJAŠNJAVA: Odnos prema Srbiji, nije pitanje Merkel, već zdravog razuma

"Nemci su pouzdan partner, koji nekada nije lak, ali odnos prema Srbiji nije pitanje Angele Merkel, već zdravog razuma", objasnio je Flekenštajn.

  • 0

Poslanik Evropskog parlamenta iz redova nemačke Socijaldemokratske partije Knut Flekenštajn izjavio je danas da eventualna promena vlasti u Nemačkoj neće uticati na odnos te države prema Srbiji i našem evropskom putu, jer to nije pitanje Angele Merkel, već zdravog razuma.

Vodeći političar Alternative za Nemačku pod istragom

Flekenštajn, koji boravi boravi u Beogradu kao član delegacije Evropskog parlamenta, rekao je na radnom doručku sa novinarima da su medijske spekulacije o promeni nemačke politike prema Srbiji, ukoliko na vlasti više ne bude Angela Merkel, obična besmislica.

"Ja sam iz Socijaldemokratske unije i očekujem da na predstojećim izborima mi pobedimo, ali bez obzira da li će se promeniti vlast u Nemačkoj, ne vidim zašto bi se promenila i politika prema Srbiji", rekao je Flekenštajn.

Kako je objasnio takav epilog posle izbora u Nemačkoj ne može ni da zamisli.

"Nemci su pouzdan partner, koji nekada nije lak, ali odnos prema Srbiji nije pitanje Angele Merkel, već zdravog razuma", objasnio je Flekenštajn.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA