NAJLEPŠA TOMINA DAMA: Nikolić je idealan šef i lak za saradnju

Nezvanična mis srpske politike Vukica Krivokapić (28) uživa u timu novog srpskog predsednika, ali joj pored politike ostaje vremena i za dečka, sport i tamburaše

  • 4

Već posle prvog pojavljivanja u javnosti, Vukica Krivokapić (28) ostavila je bez daha srpske novinare i političare. Lepa i naočita zamenica šefa informativne službe Tomislava Nikolića, priča za Telegraf.rs o tome kako se obrela u timu novog predsednika, kako je za politički angažman izabrala baš SNS, te razbija famu da su mladi nezainteresovani za politiku i probleme u kojima se Srbija nalazi. Eh, da, moraćemo u startu da razočaramo mušku poopulaciju - Vukica ima dečka!

Rođena je u Crnoj Gori, a potiče iz poznate sportsko-umetničke porodice. Otac Milorad je svojevremeno bio vaterpolo reprezentativac i najbolji golman na svetu, a stric Miodrag je čuveni pozorišni i filmski glumac ("Virdžina"). Diplomirala je na Pravnom fakultetu i trenirala umetničko plivanje osam godina. Život je, kako kaže, preusmerio u politiku, a kao mlađa planirala je da se bavi advokaturom.

- Od osnivanja SNS-a sam odlučila da svoj doprinos stranci. Situacija u zemlji je takva kakva je, a pre pojave SNS-a nisam se našla ni u jednoj stranci. U SNS-u ima puno mladih ljudi koji nikada ranije nisu bili članovi ni jedne partije i smatram da nam je to plus. U službi za informisanje sam već tri i po godine.

Završili ste Pravni fakultet, odakle interesovanje za saradnju sa medijima?

- Sve je to život. U Službi za informisanje mi najviše prija. Imala sam divan tim oko sebe i uradili smo dobar posao u kampanji koja je bila jako teška. U medijskoj blokadi kojoj smo bili izloženi nismo mogli mnogo toga da uradimo. Sada, kao član Predsedništva, otvorena sam za saradnju sa svima.

Kako su reagovali Vaši prijatelji na novu funkciju?

- Imam dosta prijatelja koji su van politike, kao i onih koji su u drugim strankama. Svi su to negde i očekivali, s obzirom na to da sam puno radila, nisam došla preko veze. Jedino sam ja bila pomalo iznenađena.

Vlada mišljenje da mladi u Srbiji nisu previše zainteresovani za politiku?

-  Smatram da su to predrasude, kao što je nekad važilo da se politikom bave samo muškarci. Nisam neko ko opravdava stav: „Dovoljno je što sam izašao sam na izbore i zaokružio broj taj i taj“. Ovo je moja zemlja i  smatram da svi treba da učestvujemo u kreiranju naše budućnosti. Imala sam priliku, kao i mnogi, da odem odavde, ali nisam želela.

Bez obzira na veći broj žena u politici, muškarci su i dalje u velikoj većini. Da li to lepoj i mladoj ženi otežava ili olakšava posao?

- Sve zavisi od situacije. Svakoj ženi prija kompliment, ali nekada su mi baš ti komplimenti otežavali posao.

Da li je bilo predrasuda, ljubomore ili zluradih komentara?

- Ljubomore ima u svakom poslu. Međutim, nisam se susretala sa sujetom i nisam imala loše iskustvo jer sam u SNS-u radila u divnom timu. Od šefa do volontera, svi smo bili isti, nije bilo povlašćenih. Nadam se da ću u takvoj atmosferi raditi i u Predsedništvu.

Kakav je Tomislav Nikolić kao šef?

- Gospodin Nikolić je sjajan šef i pre svega čovek. Sa njim je vrlo lepo i jednostavno sarađivati. Nije komplikovan, sve se lako dogovorimo i tu jednostavnost prenosi i na nas. On je idealan lider.

Koliko politika ostavlja slobodnog vremena za sport, druženja i izlaske?

- Nađem vremena za sve, to je stvar dobre organizacije. Imam vremena i za dečka, prijatelje, porodicu i izlaske. Za izlaske najpre biram opuštena mesta, gde uz laganu muziku mogu da se ispričam sa prijateljima. Idealno je mesto gde nas desetak uživa u hrani i piću uz tamburicu.

(A. Popović / FOTO: S. Pikula)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    6. jun 2012 | 13:08

    Ne postoji nista u cega Crnogorci nece da se uvuku i da tamo parazitiraju.

  • Djoka

    6. jun 2012 | 14:12

    U ovoj zemlji ne moze da uspe neko ko je iz Srbije, alooo srbine opameti se imas svoje ljude i biraj a ne strance, onog bosancerosa jedva oterasmo sa mesta predsednika sad ce da se uvali u fotelju premijera, narod ga ispljuvao a ovi ga unapredise, sramota.

  • Giant

    6. jun 2012 | 10:29

    Drago mi je zbog uspostavljanja obećanog principa depolitizacijie javne uprave od strane aktuelnog pre'sednika & njegove političke stranke tokom nedavne političke kampanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA