≫ 

Bez dogovora Beograda i Prištine o telekomunikacijama

Srpski pregovarački tim ne prihvata da srpske sredine na Kosovu budu ograničene na 2G tehnologiju bez interneta i samo na glasovne pozive, što Priština pokušava da nametne

  • 8

Pregovarački timovi Beograda i Prištine nisu uspeli da se dogovore u Briselu o primeni sporazuma o telekomunikacijama.

BORBA ZA INTERNET NA KOSOVU: Nastavak dijaloga u Briselu

Tema razgovora bio je broj lokacija za bazne stanice južno od Ibra i frekvencije, što se direktno odnosi na pokrivenost srpskih sredina signalom naše kompanije.

Beogradski pregovarački tim nije prihvatio da srpske sredine budu ograničene na 2G tehnologiju bez interneta i samo na glasovne pozive, što je Priština pokušala da nametne, i na taj način diskriminiše korisnike srpske kompanije u pokrajini.

- Sa Srbijom može da se dogovara, ali ne jezikom ucena. Nismo pristali na stvaranje telekomunikacionih enklava za Srbe - rekao je Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i šef pregovaračkog tima Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srbija je bila spremna da Prištini ustupi na korišćenje jedan pozivni broj za geografsku oblast ukoliko se obezbedi, pre svega, transfer imovine "Telekoma Srbija" u pokrajini na ćerku kompaniju i njeno nesmetano funkcionisanje na čitavom Kosmetu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    30. septembar 2016 | 18:14

    Dogovor sa njima nikad biti nece Kosovo mozemo uzeti samo ratom

  • SKOJ

    30. septembar 2016 | 20:17

    Za narednih 5 godina vise nece biti nikoga u pokrajni da prica mobitelom. U Nemackoj ce napraviti novu drzavu Bavaria-Kosovo. SKOJ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA