≫ 

DSS traži smenu Zukorlića: Što se ne zalaže da Jasenovcem rukovodi Srbin?

Demokratska stranka Srbije optužuje Zukorlića za mržnju prema srpskom narodu

  • 30

Demokratska stranka Srbije pozvala je aktuelnu vlast da smeni Muamera Zukorlića sa funkcije predsednika skupštinskog odbora za nauku i obrazovanje zbog njegovih izjava u vezi lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

Ta stranka smatra da je Zukorlićeva izjava da "okupljanje srpskih partija oko jednog kandidata sa namerom da on po svaku cenu pobedi nije politički mudro”, uz kako kažu "namerno prećutkivanje da po identičnom receptu Bošnjaci već dugo vladaju Srebrenicom", potvrđuje suštinski antidemokratski karakter bivšeg muftije.

Njegova tvrdnja da nije u interesu srpskog naroda, pa ni Srbije, da memorijalnim centrom u Potočarima vlada pripadnik srpskog naroda, po mišljenju DSS svedoči o "dubokoj mržnji i preziru" koji on gaji prema srpskom narodu.

- Pitamo Zukorlića da li mu je ikada palo na pamet da se založi da Jasenovcem sa stotinama hiljada srpskih žrtava treba da rukovode Srbija ili Srbin? - navodi DSS u saopštenju.

Lider Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Muamer Zukorlić izjavio je danas da je na upravo završenim lokalnim izborima u BiH glasao u Srebrenici za Ćamila Durakovića.

- Iako je glasanje tajno, kod mene skoro ništa nije tajno, jer ja sam poznat po transparentnosti u svim svojim stavovima, glasao sam za Ćamila Durakovića. Mislim da je dobro da Duraković pobedi, mislim da je to dobro za Bošnjake, ali i da je dobro i za Srbe - rekao je Zukorlić za Alo.

On je rekao da smatra da okupljanje srpskih partija oko jednog kandidata "sa namerom da po svaku cenu pobedi srpski kandidat nije politički mudro", jer, kako je ocenio, "nije u interesu ni srpskog naroda, pa ni Srbije, da memorijalnim centrom sa više od 7.000 grobova bošnjackih žrtava vlada pripadnik srpskog naroda".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    3. oktobar 2016 | 15:40

    zasto poredite Jasenovac i Srebrenicu dal ste normalni? Srebrenica politicka prica ,a Jasenovac cist genocid ogromnih razmera

  • Ignacije

    3. oktobar 2016 | 15:57

    Vala baš, muslimani su epske žrtve, pola stvarne a pola izmišljene, a jasenovac jedino sa aušvicom može da se poredi.

  • Ue

    3. oktobar 2016 | 15:59

    Kako on glasa u BiH, a narodni poslanik Republike Srbije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA