PORUKA IZ SAVETA EVROPE: Srbija je ključna zemlja na Zapadnom Balkanu

Srbija će ubuduće više da koristi ekspertize Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, posebno u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Pedra Agramunta sa kojim je razmotrio aktuelna međnarodna pitanja, poput izbegličke i migrantske krize, porasta nacionalizma i ekstremizma u Evropi, kao i borbe protiv terorizma.

Mekalister: Nemačka poštuje ulogu Srbije kao stuba evropske stabilnosti

Premijer Vučić je izrazio zahvalnost Savetu Evrope i Parlamentarnoj skupštini za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i očekivanje da će nastaviti sa statusno neutralnom politikom kad je reč o Kosovu.

Srpski premijer je rekao da će Srbija ubuduće više da koristi ekspertize Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, posebno u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije, što će da doprinese i napretku zemlje na putu ka Evropskoj uniji.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je upoznao sagovornika sa dobrim rezultatima ekonomskih reformi, istakavši da će Srbija nastaviti da bude zagovornik pomirenja i saradnje u regionu, jer bez političke stabilnosti nema ekonomskog napretka.

- Premijer Vučić i predsednik Agramunt razmotrili su i aktuelna međunarodna pitanja, poput izbegličke i migrantske krize, porasta nacionalizma i ekstremizma u Evropi, kao i borbe protiv terorizma, te je podržao kampanju ''No Hate, No Fear'', koju prvi čovek Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope vodi da se društvo, zbog terorističkih pretnji, ne bi prepustilo mržnji i strahu - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je izrazio zadovoljstvo zbog odlične saradnje sa Stalnom delegacijom Narodne skupštine Srbije i njenog doprinosa ciljevima i radu PS SE.

Agramunt je istakao da je Srbija jak partner i ključna zemlja na Zapadnom Balkanu, čiji je doprinos prevazilaženju nestabilnosti i problema u regionu ključna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    4. oktobar 2016 | 17:23

    mora i treba da bude kljucna zemlja na balkanu

  • Milica

    4. oktobar 2016 | 18:20

    Pohvale od evropske institucije svakako prijaju!

  • Darko

    4. oktobar 2016 | 15:45

    Mi imamo kljucnu ulogu u stabilnosti regiona i tu ulogu svi uvidjaju i daju nam nesebicnu podrsku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA