Đurić vlastima na Kosovu: Ne igrajte se rečima pretnji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je upozorio kosovsku vlast da se ne igra sa stanovnicima srpske nacionalnosti i da ih ne maltretira dovođenjem u položaj građana drugog reda

  • 25

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je da će u narednih nedelju dana vrlo javno biti na Kosovu i Metohiji.

OPET ZABRANA ZA ŠEFA KANCELARIJE ZA KIM: Marko Đurić dve nedelje ne može na Kosovo

Đurić je u Vrnjačkoj Banji rekao da postoje ozbiljne indicije da je jedna grupa ljudi, u kojoj su i Enver Hodžaj i Edita Tahiri, umešana u zabranu slobode kretanja, što je krivično delo u Srbiji.

- Pokušali su da ometu službena lica i predstavnike Vlade u vršenju dužnosti. Ja ću biti sa našim narodom na Kosovu. Išao sam i ranije, ići ću i sada. A takvih primera ima svakodnevno, jer je narod na KiM sistematski diskriminisan - rekao je Đurić.

On je vlastima na Kosovu poručio da se ne igraju rečima pretnji, jer nikoga iz Srbije neće sprečiti da se normalno kreće na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je upozorio kosovsku vlast da se ne igra sa stanovnicima srpske nacionalnosti i da ih ne maltretira dovođenjem u položaj građana drugog reda.

- Pokušali su u Gračanici da me zaustave i nisu uspeli. Tako da neće ni sada. Sama retorika koju koriste se negativno odražava na odnose i nije dobra. Zato pozivam na mir i samo tako možemo ići dalje. U narednih nedelju dana ću biti vrlo javno na Kosovu i Metohiji - poručio je Đurić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,Sumadinac

    4. oktobar 2016 | 22:19

    Napred Djuricu Srbine

  • Enna .fr

    4. oktobar 2016 | 23:41

    Sta je konkretno uradio ovaj covek za ljude dole ??Napisite tekst o njemu da bi znali ljudi ,godinama se bavi Kosovom a albanci dobili sve sto im palo na pamet dok ovaj korzira ba relaciji bg-pr.

  • Da da

    4. oktobar 2016 | 20:49

    Ama covece , prestani vise da samo pretis praznom puskom nego lepo batali se tog posla i idi na nesto konkretno ali samo za sebe a narod ostavi na miru !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA