Poslanici Srpske liste zbog zakona o "Trepči" zamrzli rad u Skupštini Kosova

U Srpskoj listi smatraju da su Srbi na Kosovu i Metohiji suočeni sa jednom od najtežih i potencijalno najopasnijih situacija u poslednjih deceniju i po

  • 11

Poslanici Srpske liste odlučili su danas da do daljnjeg zamrznu učešće u radu Skupštine Kosova, zbog donošenja Zakona o Trepči.

MINISTAR U KOSOVSKOJ VLADI ZABRINUT: Trepča je jedino održivo preduzeće, moramo da reagujemo adekvatno

U Srpskoj listi smatraju da su Srbi na Kosovu i Metohiji suočeni sa jednom od najtežih i potencijalno najopasnijih situacija u poslednjih deceniju i po, a od odluka koje ovih dana budu donosili zavisiće ne samo političke sudbine predstavnika Srpske liste, već i sudbina srpskog naroda u toj pokrajini.

- U ime interesa srpskog naroda i demokratije, sa gnušanjem odbacujemo političko i pravno nasilje Skupštine Kosova i javno poručujemo da ne priznajemo bilo kakvu odluku u vezi sa ''Trepčom'', donetu bez dogovora sa političkim predstavnicima Srba - saopštili su poslanici Srspke liste nakon sastanka u Kosovskoj Mitrovici.

Poslanici Srpske liste danas su u Kosovskoj Mitrovici održali sastanak, na kojem su zaključili da je "nelegalna odluka Skupštine Kosova o prisvajanju kombinata "Trepča" bila svestan čin gaženja interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i minorizacije srpskih političkih predstavnika".

DIREKTOR TREPČE PORUČUJE: Situacija je nepredvidiva posle usvajanja spornog zakona (FOTO)

Naveli su takođe da odbijaju da budu, kako su naveli, svojevoljne žrtve aparthejda na Kosovu i Metohiji i da neće davati alibi nastojanjima da se srpski narod dovede u položaj potpune obespravljenosti i situaciju iz koje bi jedini izlaz bio napuštanje svojih domova.

- Srpski narod, koji je do sada iskazivao iskrenu nameru da kroz svoje predstavnike u institucijama u Prištini, u partnerskom odnosu sa Albancima, unapređuje društvene i ekonomske prilike na Kosovu i Metohiji, više nema iluzija o diktatorskoj i šovinističkoj prirodi ovdašnjeg političkog sistema - navode iz Srpske liste.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag Z.

    9. oktobar 2016 | 13:34

    Koliko dugo ? Dva tri dana i vratiće te se opet nazad. Mislite da je Srpski narod glup da pada na takve fore. Pušku bre u ruke i rešavati to. A ne samo prazne priče

  • Невена

    9. oktobar 2016 | 14:32

    Мислим да је вријеме да се резолуција 1244 почне коначно спроводити и поштовати. ПС Српском народу тамо је угрожено основно право то је право на живот. ППС Ја им желим сву срећу да остану и опстану на својим огњиштима , а нама свима који желимо да им помогнемо колико можемо.

  • Dosta

    9. oktobar 2016 | 14:17

    I sta sad......probudite se iz sna i pogledajte realnost.Ove milione sto saljete svaki dan bolje da im napravite kuce u cent.srbiji oni ce pre ili kasnije doci.ovako poklanjate siptarima a u srbiji svake god.nestane jedan grad od 40000 ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA