≫ 

Vučić u Nišu sa načelnicima okruga i gradonačelnicima: "Više ćemo ulagati u jug Srbije" (FOTO)

Premijer i članovi vlade razgovarali su sa načelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga - Aleksandrom Cvetkovićem, Nebojšom Vukadinovićem, Draganom Tončić, Božidarom Stojiljkovićem i Srećkom Pejkovićem

  • 31

Sastanak premijera Aleksandra Vučića i ministara sa načelnicima pet okruga sa juga Srbije, gradonačelnicima i predsednicima opština tih okruga, održan je danas u Nišu.

Premijer i članovi vlade razgovaraju sa načelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga - Aleksandrom Cvetkovićem, Nebojšom Vukadinovićem, Draganom Tončić, Božidarom Stojiljkovićem i Srećkom Pejkovićem.

Ušli smo u kasarnu u kojoj će živeti Vučić! Pogledajte sobu i restoran koji čekaju premijera (FOTO)

Domaćin sastanka u Oficirskom domu je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vlada planira da u narednom periodu više ulaže u jug Srbije, kako bi se popravilo stanje u gradskim budžetima i smanjila veoma visoka nezaposlenost u tom regionu, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić u Nišu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je prvog dana rada vlade u Nišu, najavio da će u narednih sedam dana, koliko će vlada zasedati u tom gradu, biti potpisan ugovor sa fabrikom kablova za automobile "Leoni" koji će omogućiti otvaranje novih 2.200 radnih mesta.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- U ovim danima, dok smo ovde, potpisaćemo ugovor sa ''Leonijem'' za 2.200 radnih mesta. ''Aster tekstil'' već ima 250 radnih mesta, a ići će na 400 do 500 novih. Obići ćemo ''Juru'' u kojoj će novih 1.000 ljudi da se zaposli. Teklas uzima drugu halu, i ono što je važno, očekujemo dolazak Filipanaca i mnogih drugih - rekao je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je vlada izdvojila dodatnih dve milijarde dinara za gradove i opštine u pet okruga na jugu Srbije, ističući da će država raditi na tome da se još novca obezbedi za taj kraj zemlje kroz investicije i nova radna mesta.

- Donosimo novac i donosićemo još više novca za jug Srbije - rekao je Vučić za RTS posle sastanka sa načelnicima pet okruga sa juga Srbije, gradonačelnicima i predsednicima opština tih okruga.

Svi putevi dolaze u Niš, svi dolaze u Niš, rekao je Vučić.

Foto: Telegraf, Marko Todorović Foto: Telegraf, Marko Todorović

On je istakao da je saslušao sve gradonačelnike i predsednike opština, da su neki problem rešeni i da je vlada donela značajnu podršku.

Istakao je da je vlada, mimo onoga što finansiraju ministarstva, odvojila dodatnu podršku za jug Srbije, od dve milijarde dinara.

- Od toga će Niš dobiti oko 300 miliona dinara za uređenje fasada, novac će biti odvojen i za Vranje, Leskovac, druge gradove, banje na jugu Srbije - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    13. oktobar 2016 | 19:07

    Potrebno je posvetiti pažnju problemu nezaposlenosti, ali i taj problem bio bi donekle rešen dolaskom novih investicija u ovaj deo Srbije.

  • Serbon

    13. oktobar 2016 | 18:40

    Očekujem kao građanin jačanje najvećih Srpskih gradova i njihovih regija, to je najbolja politika kako bi i drugi krajevi bili jaki pored prestonice.

  • ccc

    13. oktobar 2016 | 18:58

    Jos jedan korak podrske Jugu i gradovima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA