≫ 

Peti dan zasedanja Vlade u Nišu: Vučić danas obilazi Koridor 10 i gradove na jugu Srbije

Vlada Srbije će u Nišu zasedati ukupno sedam dana

  • 72

Vlada Srbije danas nastavlja zasedanje u Nišu obilaskom radova na Koridoru 10 i posetom više gradova na jugu Srbije.

VUČIĆ O SASTANKU SA NIŠLIJAMA: Pokazali smo da država brine o građanima (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić obići će radove na izgradnji deonice Caričina dolina - Vladičin Han, na južnom kraku Koridora 10, zatim će obići Fabriku "Alfa Plam" u Vranju i centar grada, a onda otvoriti i radove na kolektoru.

Vučić će obići i bušotinu kineske firme za istraživanje "Betek", za izgradnju geotermalne centrale, a u zgusnutom rasporedu je i poseta Vladičinom Hanu, gde će premijer obići Kompaniju "Teklas" i otvoriti novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Sveti Sava".

Premijer će potom položiti kamen temeljac za fiskulutrnu salu u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Surdulici i obići radove na izgradnji nove hale Kompanije "Alfa Plam" u toj opštini.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vlade će zatim u Nišu prisustvovati prezentaciji Policijske uprave Niš na otvorenom, nakon koje će biti održan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i rukovodiocima organizacionih jedinica PU Niš i predstavnicima lokalne samouprave.

Agenda ministara je, takođe, popunjena, pa će tako Stefanović posetiti policijsku stanicu u Bujanovcu i Policijsku upravu u Vranju, kao i Srpsko -  Ruski humanitarni centar u Nišu.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koja će sa Vučićem proveriti kako teku radovi na Koridoru 10, obići će i Ražanj, gde će razgovarati sa predsednikom Opštine Dobricom Stojkovićem o razvoju infrastrukture.

Ministar prosvete Mladen Šarčević, takođe, će obići opštine na jugu Srbije - Bujanovac, Vranje, Vladičin Han i Surdulicu, gde će posetiti obrazovne institucije.

Ministar odbrane će posetiti opštinu Preševo.

Vlada Srbije će u Nišu zasedati ukupno sedam dana, a sutra je peti dan od kada je taj grad njeno sedište.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Edward

    16. oktobar 2016 | 09:39

    Siguran sam da ce se Vucic sa svojim timom ljudi potruditi da resi sto vise problema koji muce nase gradjane. Nijedna Vlada pre ove nije uradila ovako nesto i to ej stvarno za svaku pohvalu.

  • Goran

    16. oktobar 2016 | 13:39

    Obilaskom gradova na Jugu zemlje nasa Vlada ce se uveriti kako narod zivi i kakve probleme ima.

  • Feki

    16. oktobar 2016 | 09:31

    Izgradnjom infrastrukturnih objekata i novih fabrika i pogona na jugu Srbije vlada znacajno podstice razvoj tog dela drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA