Đukić Dejanović: Dobri rezultati vlade su vidljivi

Đukić Dejanović je rekla da u stranci nema inicijativa za promenu stava u vezi sa odlukama koje su organi partije doneli, kao i za nastavak jedinstvene politike na republičkom i lokalnom nivou

  • 13

Politika vlade koju vodi premijer Aleksandar Vučić, u kojoj učestvujemo i programski i personalno dala je dobre rezultate na polju ekonomske stabilnosti i spoljnopolitičkog ugleda Srbije, rekla je zamenica predsednika SPS-a Slavica Đukić Dejanović.

VUČIĆ OTKRIO PLANOVE U VELIKOM INTERVJUU: Posle štednje, sledi politika rasta

Ona je nakon redovne koordinacije rukovodstva SPS-a novinarima rekla da u stranci nema inicijativa za promenu stava u vezi sa odlukama koje su organi partije doneli, kao i za nastavak jedinstvene politike na republičkom i lokalnom nivou.

Đukić-Dejanović je podsetila da je SPS sa SNS-om na lokalnom nivou formirao vlast u više od 80 gradova i opština te da očekuje da će ove koalicije da opravdaju svoje postojanje.

Na sastanku je istaknuto i da je u najboljem interesu Srbije saradnja sa Srpskom naprednom strankom i politikom koju vodi premijer Vučić, kao i da je u interesu građana da se program Vlade realizuje do kraja.

NIKOLIĆ: "Uvođenjem sankcija izgubili bismo veliku podršku u međunarodnim odnosima"

Istaknuto je i da je SPS u potpunosti spreman da nastavi da doprinosi političkoj stabilnosti zemlje, što podrazumeva nastavak pune posvećenosti i odgovornosti za rad i rezultate Vlade.

Đukić Dejanović je napomenula da će u narednim nedeljama na organima stranke biti analizirani izborni rezultati, ali i poštovanje statutarnih odluka koje obavezuju sve pojedince u stranci.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ona je napomenula i da koordinacija nema mogućnost da donosi neke odluke, već da anlizira rad u prethodnoj nedelji.

Izjavila je i da će se na organima stranke razgovarti o svakom istupu pojedinca u javnosti, pa i o izjavi potpredsednika Branka Ružića koju je dao za Nedeljnik.

– Naši organi razgovaraće o svakom istupu pojedinca koji mogu da remete našu politiku. Svakako da će istup Branka Ružića biti tema – rekla je Đukić Dejanović novinarima.

DIJALOG između Beograda i Prištine ZAVRŠEN BEZ REŠENJA

Dodala je da je Ružićev stav, da je naslov teksta više nego provoktivan i da se može shvatiti "na jedan način", a da je sadržajem teksta, svojim stavom i glasanjem na svim organizma stranke do sada podržavao odluke vlade, bio promoter da SPS sa SNS-om može dati dobar rezultat.

– Svi smo mi suparnici ali dok smo u vlasti radimo na zajedničkom programu i ciljevima. Program vlade je jasan, ekspoze premijera je jasan, mi smo ga prihvatili, radimo na njegovoj realizaciji – rekla je Đukic Dejanović.

Upitana za lični stav o izavi Ružića, ona je rekla da je disciplinovan član SPS-a i da svoje stavove izosi u okviru političke partije.

Ružić je za Nedeljnik rekao da nema nameru da ruši Ivicu Dačića, već da mu je izazov da se bori protiv najjačeg u zemlji, te da se zna ko je to.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    21. oktobar 2016 | 07:58

    Vlada definitivno neshto radi. A iskreno ja ne vidim neke rezultate. Mozda treba vreme da bi se videlo da nam je bolje. Nato je u srbiji . CIA je u Srbiji. Kosovo nam otimaju. Kupuju nam fabrike. Dizu nam kazne. ......... Vlada definitivno neshto radi

  • Zivanovic krupanjac

    21. oktobar 2016 | 07:11

    Sa koim ste vi to ucinkom doprineli o dobrom ucinkom. Nikad nista niste radili, izuzev zgrtanja i lazi.

  • Radovic

    21. oktobar 2016 | 09:18

    Slavice u srbiji se tapka u mesto i obecava svasta u javne medie, nikad gore nismo ziveli a najvise obecanja dobili kao u sadasnjem rezimu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA