≫ 

VUČIĆ: U Srbiji povećano dejstvo različitih obaveštajnih agencija i sa Zapada i sa Istoka (FOTO)

- Kriminalnci su pod pritiskom. Nekoliko puta ćemo žestoko udariti tu bandu po gubici do kraja ove godine u danima kada to budu najmanje očekivali - izjavio je Aleksandar Vučić

  • 67

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti nakon sednice Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.

PAZI, OSTAVKA! Vučić isprozivao Dačića zašto ništa ne potpisuje

- Kriminalci su pod pritiskom. Nekoliko puta ćemo žestoko udariti tu bandu po gubici do kraja ove godine u danima kada to budu najmanje očekivali, i ti rezultati će biti još bolji - rekao je Vučić u obraćanju javnosti i dodao da će oni koji koriste drogu morati da je plaćaju znatno skuplje nego do sad.

On je istakao da oni koji su do sada obaveštavali kriminalce, a postoje sumnje, ali nedovoljna saznanja za to, to više neće činiti.

On se potom osvrnuo i na špijunske afere koje potresaju zemlju ovih dana.

- Evidenitrali smo niz obaveštajnih aktivnosti i neke smo neutralisali. Pojačano je to dejstvo u poslednje vreme - rekao je Vučić i dodao da će procesuirati one koje misle da mogu da daju podatke policije službenicima stranih ambasada, pa makar zbog toga trpeo konsekvence.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer je potom prešao na temu naših špijuna u regionu:

- Naši bezbednosni organi su došli do nepobitnih dokaza i materijalnih dokaza da su između ostalog i na teritoriji Republike Srbije pripremane različite nelegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore, a čak ni ta lica, koja nemaju veze sa državom Srbijom, a neka od tih lica su privedena u Beogradu i nalaze se pod našom kontrolom, a radila su zajedno sa ljudima, za koje mogu da kažem da u celom predmetu postoji element inostranosti. Postoje nepobitni dokazi da su određena lica, i to nisu radili ovi koji su uhapšeni, pratila put kretanja premijera Crne Gore na dnevnom nivou, u svakoj sekundi i obaveštavali druga lica koja su trebalo da postupe po tome. Pronađen je i novac, oko 125.000 evra, uniforme i druge stvari - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

U tim aktivnostima ima učešća "elemenata inostranosti", rekao je i precizirao da nije rekao stranih službi.

Dobra je vest da u svemu nismo naišli na umešanost bilo kog političara iz Srbije, a ni iz Crne Gore, rekao je premijer.

On je dodao da grupa ljudi uhapšena na dan izbora u Crnoj Gori nema veze sa tim.

- Sećate se da sam odmah čim su uhapšeni rekao da taj bašibozuk nije mmogfao to da uradi, ali ima ko je mogao - rekao je Vučić i dodao "znate o kome govorim".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer je takođe rekao da je država zadvoljna borbom protiv šverca cigareta, koja štizu sa teritorije Makedonije, Kosova i Metohije i Crne Gore, čime su u dobrom delu su zadovoljni i legalni proizvođači duvana.

Ranije danas premijer je izjavio da će Biro za koordinaciju službi bezbednosti razmatrati pre svega unutrašnja državna pitanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Giks

    24. oktobar 2016 | 20:45

    Tako je Vucicu udri po lopovima i olosima. Puna podrska.

  • mara

    24. oktobar 2016 | 20:47

    Pomak se i vidi, mapokon postoji cvrsta ruka koja se bori protiv kriminala i samo tako nastavite, verujem da ce kriminal biti sveden na minimun nakon ovih akcija koje najavljujete.

  • nada

    24. oktobar 2016 | 22:02

    Svaka cast Vucicu na hrabrosti jer retko ko u ovoj drzavi bi smeo ovo javno da kaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA