DAČIĆ PORUČIO: Niko nije prihvatio da se razgovara o statusu Kosova (FOTO)

Podržavamo dijalog sa Prištinom, tu mora nešto da se dešava, ali neko hoće kroz dijalog sa Prištinom da zlobopotrebljava našu konstruktivnost i da uradi nešto što ne može bez našeg prisustva - naglasio je Dačić

  • 7

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio danas da niko iz Vlade Srbje nikada nije prihvatio da se u dijalogu sa Prištinom razgovara o priznavanju nezavisnosti Kosova i poručio da Srbija neće spuštati svoje "crvene linije" niti pristati na članstvo Kosova u organizacijama UN.

Dačić: Dosta laži, nije Rusija kriva što nismo otvorili poglavlja

Dačić je komentarišući ultimatum i ucene sa prištinske strane, kao i četiri tačke i izjave kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri, rekao na Pinku da su to sve prazne priče.

- To su sve prazne priče, oni mogu to da okače na oglasnu tablu u kosovskoj skupšitni. To je lokalni bezobrazluk koji koristi za smirivanje nekih političkih duhova u Prištini. Ipak, dobro je što se ovo pojavilo da bi ljudi videli sa kakvim se mi stvarima suočavamo kada pregovaramo - naveo je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je rekao da kada sa premijerom Srbje Aleksandrom Vučićem ode na pregovore Edita Tahiri započne priču o genocidu, ratnoj šteti i razgraničenju, priznavanju Kosova i slično.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Niko nikada od nas nije prihvatio da se o tome razgovra niti ćemo o tome razgovrati. Taj dijalog je prebačen na nivo EU rezolucijom Generalne skupštine UN, ali je status neutralan i nigde nije rečeno šta mi treba da uradimo, što sada neke zemlje čini nervoznim - kazao je Dačić na TV Pink.

On je istakao da od 28 zemlaja EU, svega pet nije priznalo nezavinost Kosova, ali da to znači da nema zajedničkog evropskom stava niti jedinstvena politika EU po pitanju Kosova.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Važno je da mi sami ne spuštamo naše crvene linije već da budemo konstrktivni. Podržavamo dijalog sa Prištinom, tu mora nešto da se dešava, ali neko hoće kroz dijalog sa Prištinom da zlobopotrebljava našu konstruktivnost i da uradi nešto što ne može bez našeg prisustva - naglasio je Dačić.

On, takođe, ističe Srbija neće odustati od pitanja članstva Kosova u međuanrodnim organizacijama, jer tu nije u pitanju članstvo u nekim na prime apotekarskim organizacijama već organizacijama koje utiču na statusna ptianja, na primer Unesko koje se tiče naše kulturne baštine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    29. oktobar 2016 | 14:44

    Bravo Dačiću !

  • Ocajnono pero

    29. oktobar 2016 | 10:36

    Dacicu pa kada ti u tvojoj kuci, zarad sitnih politickih poena, neveruju i opaknjavju te ljudi, koji bi za pare rodjenu majku prodali, sta ocekujes od ovih napolju. Radulovic javno prica kako ide po ambasadama i zali se na Vucica i tebe. Ceda Jovanovic javno poziva da se prizna nezavisnost KiM kao i vecina iz opozicije, sta drugo ocekivati. Vi mozete da donesete sve papire na sto i da stavite oni ce reci, a ono sto ste potpisali u vc u to krijete. Naravno da ce Edita da izadje i prica u korist svog naroda. Sta ce Srbiji neprijatelji kada ima gomilu u sopstvenoj kuci i sopstvenom narodu.

  • Slavko

    29. oktobar 2016 | 11:11

    Ove priče ovih naših predstavnika, navode me na razmišljanje. Ako imaš seksualni odnos ispod jorgana pa se ne vide svi detalji, onda nisi ni imao seksualni odnos. Naš narod lepo kaže: Je....m se kasno kajati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA