DAČIĆ OŠTRO: Ne daj bože da nam traže da biramo između EU i Rusije. Zna se koga ćemo IZABRATI!

Dačić je naglasio da Srbija ima obavezu da do prijema u članstvo usaglasi spoljnu politiku sa EU, kao i da će se tada odlučiti šta dalje

  • 98

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne treba da dođe u situaciju da bira između Evropske unije i Rusije.

Kakva poruka političara iz Austrije: Kosovo je Srbija!

– Ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU. Pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju. Ne treba da dođemo u situaciju da biramo  – rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za štampu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Istakao je da Srbija ne treba da radi nešto što nije u njenom interesu, navodeći da u ovom slučaju nije u pitanju odnos prema Rusiji, već prema Srbiji i njenim nacionalnim interesima.

Dačić je naglasio da Srbija ima obavezu da do prijema u članstvo usaglasi spoljnu politiku sa EU, kao i da će se tada odlučiti šta dalje.

Srpski šef diplomatije je kritikovao lidera Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića zbog poziva da se Srbija opredeli između Rusije i EU.

Dačić je upitao u čije ume priča lider LDP-a, navodeći da je u pitanju ozbiljna stvar koja se ne rešava tako što izdate pet saopštenja i kažete da Srbija mora da bira između Rusije i EU.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

– Ako ima podršku u parlamentu može da izglasa da je Republika Srpska genocidna tvorevina. Neka kaže da Kosovo treba da bude nezavisno. Hajde da vidimo, da se svi uskladimo sa politikom Čedomira Jovanovića. Ako ne, skini nam se s grbače svaki dan – kazao je on.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djomla

    1. novembar 2016 | 15:28

    Dobar je ovaj dacic sve vise i vise mi se svidja

  • Nikolas

    1. novembar 2016 | 16:53

    BRISEL NAM POSTAVLJA IZBOR-DAJTE KOSOVO A DOBICETE PO DRSKU!!! EU FANATICI DIZU PRASINU KAO FOL OKO RUSIJE A VATA IH SIZ STO IH BRISEL NECE I NEDAJE KINTU VISE!! IC IH NEZAREZUJU VISE !!!!

  • SERGIJE

    1. novembar 2016 | 16:02

    Bravo Ivice a i Čedica zna pa mu se slošilo!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA