VUČIĆ PORUČIO SA SAMITA U RIGI: Srbija jedina uvela bezvizni režim sa Kinom

- Saradnja u oblasti infrastrukture, poslovna saradnja i veće prisustvo kineskih investitora u Srbiji rezultat je naše saradnje - objasnio je premijer Srbije

  • 29

Saradnja u oblasti infrastrukture, poslovna saradnja i veće prisustvo kineskih investitora u Srbiji rezultat je naše saradnje, poručio je večeras premijer Aleksandar Vučić sa Samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope 16+1 održanom u RigiPremijer Aleksandar Vučić istakao je večeras da je jedino Srbija, od zemalja učesnica na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi, potpisala sporazum o potpunoj viznoj liberalizaciji sa Pekingom.

On je, za RTS, rekao da će građani Srbije moći od 1.januara da putuju u Kinu bez vize, kao što će i svi građani Kine moći da putuju u Srbiju bez vize.

- Očekujemo veliki broj kineskih biznismena i turista - kazao je Vučić.

On je istakao da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je uvela bezvizni režim sa Kinom.

- Srbija je obavila najviše posla u Rigi, poredivši se sa drugim zemljama koje razvijaju odnose sa Kinom - uveren je premijer.

Srbija u Rigi već potpisala tri sporazuma, Vučić zamolio Kećanga za pomoć oko RTB Bor

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Vučić je koji učestvuje na Samitu 16 + 1 i tom prilikom istakao da Srbija podržava odrednice samita u Rigi i izrazio zahvalnost kineskim prijateljima na dosadašnjoj saradnji, navedeno je u saopštenju.

On je istakao da je Srbija do sada uglavnom sve projekte sa Kinom sprovela u delo i da su iskustva u toj saradnji bila odlična.

- Saradnja u oblasti infrastrukture, poslovna saradnja i veće prisustvo kineskih investitora u Srbiji rezultat je naše saradnje. Veoma smo zadovoljni ulogom kineske strane u poslovanju Železare Smederevo - zaključio je premijer Vučić.

Nakon samita, premijer Vučić prisustvovaće potpisivanju zvaničnih dokumenata i sporazuma između Vlade Republike Srbije i NR Kine o uzajamnom ukidanju viza i potpisivanju komercijalnog ugovora o modernizaciji i rekonstrukciji mađarsko srpske železničke veze na teritoriji Republike Srbije - deonica Beograd centar - Stara Pazova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Li

    5. novembar 2016 | 23:38

    Respekt za ovakav potez.

  • Mиле

    6. novembar 2016 | 00:04

    Браво Вучићу.. Народ те воли.

  • Miroslav

    5. novembar 2016 | 20:47

    Očekujemo veliki broj kineskih turista u Srbiji, a i za naše građane je to dobra vest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA