Mihajlović: Vučić najugroženiji čovek u zemlji

Nema dileme da je premijer Aleksandar Vučić danas najugroženiji čovek u zemlji, izjavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović

  • 75

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je premijer Srbije najugroženiji čovek u zemlji i da je brine što se još ne zna čije je oružje pronađeno u blizini premijerove porodične kuće u Jajincima.

Premijer Vučić od danas u Kazahstanu

U Beogradu danas međunarodna konferencija ministara policije

- Verujem da to znaju i oni čiji je posao da brinu o bezbednosti premijera i njegove porodice i da svoj posao rade kako treba. Ali brine što još nemamo odgovor čije je oružje pronađeno nadomak porodične kuće premijera i ko ga je tu ostavio. Kao i čitava javnost u Srbiji, jedva čekam odgovore nadležnih . rekla je Mihajlovićeva za današnje Novosti.

Na pitanje da li je posle "slučaja Jajinci" i izjava ministra Aleksandra Vulina protiv ambasadora SAD Kajla Skota pokvaren odnos Srbije sa Amerikom, Mihajlovićeva je podsetila da su još pre 135 godina Srbija i SAD uspostavile diplomatske odnose i da "ničija izjava ne može da pokvari nešto što traje ovako dugo".

- Odnosi Srbije i SAD danas su na dobrom putu, napreduju i biće još bolji - rekla je ona.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na pitanje da li smatra da neko iz SAD pokušava da oslabi Aleksandra Vučića i aktuelnu vlast, Mihajlovićeva je odgovorila da je politika igra interesa i da je nekad to šahovska partija, a nekad otvorena, brutalna i agresivna igra.

- Sigurno je da se razni interesi velikih i malih prelamaju preko Srbije, kao što je sigurno da Srbija odavno nije imala Vladu koja vodi jasnu i glasnu politiku, modernu vladu, koja radi i čuva samo i jedino interes Srbije i njenih građana - navela je Mihajlovićeva.

Potpredsednica vlade je napomenula da je izbor Donalda Trampa za predsednika SAD najveća vest u svetu, ali da je "više od toga fascinira način na koji naša javnost i veliki broj medija reaguju na pobedu Trampa".

- Kad vidim naslove "Trampe, Srbine", "Tramp nam vraća Kosovo", "Karić spaja Trampa i Putina", kada čujem pojedine političare kako objašnjavaju pobedu Trampa i kada vidim kako Vojislav Šešelj, što mi je drago, postaje najveći proamerički političar u Srbiji, doživim transfer blama, kako je to nedavno slikovito objasnio premijer Vučić! Čitam, gledam i sramota me od takve i tolike površnosti i neznanja - navela je Mihajlovićeva.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na napomenu da je Šešelj jedini u Srbiji otvoreno podržao Trampa, Mihajlovićeva je rekla:

- Da, kao što je i činjenica da je posle ovih izbora gospodin Tramp izabrani predsednik SAD, dok je Vojislav Šešelj ostao provincijski političar iz Batajnice -

Ona je istakla da ćemo tek videti kako će izgledati politika SAD prema Balkanu, kao što ćemo videti kakva će biti dalja previranja u EU.

Sve će to na direktan ili indirektan način da utice na nas, bez obzira na to koliko smo mali, kazala je Mihajlovićeva, ističući da "baš zato što smo mali, treba da budemo mudri".

- Mene jedino zanima kako SAD da ulože mnogo više od četiri milijarde dolara, koliko su u Srbiju uložili od 2000. Zanima me kako da zaposle više od 20.000 ljudi, koliko danas zapošljavaju u Srbiji. Mislim da to možemo da uradimo samo ako Vlada Srbije ima što bolje odnose sa administracijom SAD - rekla je potpredsednica vlade.

Prema njenim rečima, namerno se stvara fama o podeli ministara na "proameričke" i "proruske".

- Mislim da takve priče mnogima odgovaraju. Međutim, spremna sam da budem igrač i zapada, i istoka, i severa i juga, samo ako će to da donese boljitak mojoj zemlji - rekla je Mihajlovićeva.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Ona je ponovila da o tome ko će biti kandidat SNS za predsednika Srbije, odlučuje premijer Vučić i vrh stranke.

- Onaj kandidat ili kandidatkinja koji dobiju podršku Vučića biće novi predsednik Srbije - rekla je Mihajlovićeva, a na pitanje da li će lično podržati kandidaturu Tomislava Nikolica za predsednika, ukoliko se o tome bude odlučivalo unutar SNS, odgovorila je da je rano da razmišlja o tome.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    14. novembar 2016 | 12:08

    Korupciji i neradu bliži se kraj a to mnogima ne odgovara i zbog toga nam je premijer stalno na meti kriminalaca.

  • Nikola

    14. novembar 2016 | 12:18

    Ne mogu da verujem da je mogla da se ponovi 2003.Premijer mora da shvati ovo veoma ozbiljno.

  • Julijana

    14. novembar 2016 | 12:05

    Drzava mora da pokaze da je jaca od kriminala i mora da pohapsi sve odgovorne za ovaj pokusaj atentata. Niko ne sme biti postedjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA