Nikolić: Prekinuti razgovore sa Prištinom ako Kosovo uđe u Unesko

- Nezamislivo je da takozvano Kosovo bude u Unesku bez pregovora u Briselu - rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić

  • 23

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će u slučaju da Kosovo i Metohija na Generalnoj skupštini Uneska postane član predložiti da se prekinu razgovori s Prištinom.

Nikolić: Ugrožena srpsko-vizantijska baština na Kosovu i Metohiji

- Nezamislivo je da takozvano Kosovo bude u Unesku bez pregovora u Briselu. U slučaju takvog ishoda na glasanju na Generalnoj skupštini Uneska, predložiću da prekinemo razgovore s Prištinom, a da svom narodu pomognemo i omogućimo da živi bolje nego do sada, i na KiM, i u ostalom delu Srbije -  rekao je Nikolić za Politiku.

Prema njegovim rečima, licemerno je od pojedinih država da insistiraju na dijalogu između Beograda i Prištine koji bi trebalo da dovede do konačnog rešenja, a da istovremeno vrše pritisak na sve države koje nisu priznale nezavisnost da to učine, a do tada da omoguće članstvo takozvanog Kosova u međunarodnim organizacijama.

Nikolić: Imaćemo "otvoreni udar" da priznamo Kosovo

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nikolić je takođe ocenio i da promene nastale posle izbora u SAD pružaju nadu da će makar deo pravde i međunarodnog prava stići i u Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa

    19. novembar 2016 | 11:44

    Vec smo imali Predsednika kojo je prekidao dijaloge sa svetom cim mu se ne svidja sta drugi misli. On se zvao Slobodan Milosevic i odveo je Srbiju na stranputicu sa koje jos pokusavamo da se vratimo. Ovde jos ima onih koji misle da je svet nepravedan prema nama iz nekih imperijalistickij,fasistickih,masonskih ili slicnih pobuda.

  • Jelena

    19. novembar 2016 | 00:46

    A Tomica je stvarno u tripu da će Amerika sada biti na našoj strani i da se Albanci ništa ne pitaju. Srce malo...

  • Deki km

    19. novembar 2016 | 09:15

    Meni je predsednik Nikolic mnogo bolji od premijera Vucica i vise mi se dopada njegova dostojanstvena politika nego ponizna Viciceva. Prihvatanje svega i svacega samo da bi ostao na vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA