≫ 

Ministarka Ana Brnabić za Telegraf: Trudićemo se da za dve godine u IT sektoru stignemo Evropu (VIDEO)

Kada ćemo u potpunosti izbeći odlazak na šalter, koliko će novca biti uloženo u IT sektor, ali i kako ocenjuje rad Ministarstva u prvih 100 dana, samo su neka od pitanja za Anu Brnabić, ministarku državne uprave i lokalne samouprave

  • 9

Srbija će se truditi da u naredne dve godine uhvati prikljucak sa EU u podršci start-up i inovativnim firmama, ali EU i dalje jako zaostaje u ovom segmentu za Kinom i Kalifornijom, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić za Telegraf.

Više novca nego ikad u IT sektor, 8 do 10 miliona evra za obuku mladih

VUČIĆ PREDSTAVIO 100 DANA VLADE: Srbija više neće da krvari, na pravom smo putu (VIDEO)

Brnabić je tako odgovorila na naše pitanje kako komentariše navode da ćemo za dve godine stići Kinu i SAD, koji su se juče pojavili u medijima, povodom obeležavanja 100 dana rada Vlade Srbije.

Ministarka kaže da je izjava bila potpuno drugačija, te da je htela da objasni da EU i cela Evropa kaskaju za SAD i Kinom. Prema njenim rečima 99 odsto start-ap kompanija se nalazi u Kini i Kaliforniji.

- EU kao takva zaostaje za Kinom i Kalifornijom i Srbija kaska za Evropom. Ako damo sve od sebe, mi za dve godine možemo da uhvatimo priključak sa EU, ali ćemo i dalje kaskati za SAD i Kinom - pojasnila je Brnabić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako do kraja realizovati i primeniti sistem e-uprave, ali i što je važnije približiti ga građanima? Da li će biti još smanjenja broja službenika, ali kako suzbiti sivu ekonomiju i ojačati IT sektor, pogledajte u intervjuu, koji je Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave dala za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA