Očekujem drugačiji stav SAD o prijemu Kosovu u Unesko

Borba Srbije protiv prijema Kosova u UNESKO se nastavlja, kaže Veljko Odalović

  • 13

Državni sekretar ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović veruje da će nova američka administracija na čelu sa Donaldom Trampom imati drugačiji stav o prijemu Kosova u UNESKO od njihovih prethodnika. Odalović kaže da se borba Srbije protiv prijema Kosova u UNESKO nastavlja.

Vučić: Svi su govorili da sam podržao Hilari. E, pa nisam!

Vučić uskoro na razgovorima sa Trampom i Putinom!

- Interesantno je da je odlazeća administracija bila žestok promoter prijema Kosova u UNESKO. Verujem da sa novom administracijom neće biti tako agresivnog pritiska - rekao je Odalović gostujući na RTS.

Foto: Medija centar Beograd Foto: Medija centar Beograd

On je naglasio da se borba Srbije protiv prijema Kosova u UNESKO nastavlja i da će spremno dočekati novi pokušaj Prištine da ih prime u tu organizaciju.

- Mi smo nakon prošlog pokušaja Kosova, nastavili da radimo intenzivno na pripremi novog kruga, jer smo očekicvakli da će Priština i njihovi sponzori pokušati ponovo - rekao je Odalović.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je dodao da Srbija pokušava da objasni onima koji su glasali za prijem Kosova u UNESKO šta za nas znače svetinje na KiM, oni koji su bili uzdržani da ih ohrabre da svoj glas daju srpskoj strani, dok oni koji su bili protiv ulaska Kosova u UNESKO nastave tako i dalje, te da se širi krug onih koji će Srbiju podržati.

Kosovo nije primljeno u Unesko novembra 2015. godine, pošto za prijem nije dobilo potrebnu dvotrećinsku većinu na Generalnoj konferenciji te organizacije.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Македон

    21. novembar 2016 | 16:59

    Косово е дел од територијата на Србија.

  • miko.maksimovic@gmail.com

    21. novembar 2016 | 16:03

    Daj bože da nama krene bolje.

  • Enver Recica

    21. novembar 2016 | 10:42

    Pa zbilja sam začuđen ,pa ovaj moron misli farbati cijelu Srpsku naciju za ono što se već desilo.HALOOOO ,Kosovo je već primljeno u UNESCO , čitaš li vjesti ministre??????.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA