Jovanović: Opozicija nema zajedničkog kandidata, nećemo podržati Jeremića

LDP neće podržati Vuka Jeremića kao kandidata za predsednika Srbije, rekao je Jovanović

LDP neće podržati Vuka Jeremića kao kandidata za predsednika Srbije, jer želi predsednika koji će imati političku odgovornost, kakvu bivši ministar spoljnih poslova nije imao, rekao je danas predsednik LDP Čedomir Jovanović. On kaže da opozicija nema zajedničkog kandidata za predsednika Srbije.

RUŽIĆ PODRŽAO KOALICIJU SA SNS: Đukić Dejanović o situaciji u SPS (VIDEO) (FOTO)

Gojkovićeva kritikovala koalicione partnere i poručila: NE RAZMIŠLJAM O OSTAVCI

Jovanović je rekao i da su navodni razgovori o tome alibi za nedostatak jasne politike.

- Sve ono što prati navodne razgovore je samo veliki alibi i paravan za naše nesposobnosti, za stranačku nesposobnost koja je došla do svog maksimuma - rekao je Jovanović novinarima u parlamentu i dodao da predsednički izbori ne mogu biti kompenzacija da se napravi politička platforma.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je dodao da način na koji se većina stranaka nosi prema predsedničkim izborima te izbore "unapred osuđuje na debakl", da će rasuta stranačka energija dovesti do toga da opozicija natera Vučića da se kandiduje za predsednika i da za premijera "postavi svog Mirka Cvetkovića".

Jovanović je dodao da ni od jedne stranke nije čuo kakve stavove o važnim društvenim pitanjima treba da ima predsednik Srbije.

- Kakav će biti stav predsednika Srbije o Kosovu? Jeste čuli stav (Saše) Radulovića prema Kosovu? Koja je razlika odnosu DS i SNS prema Kosovu? Kakav je odnos prema Bosni? Prema Sandžaku? Reformama? Ljudskim pravima? - rekao je Jovanović.

Upitan da li bi podržao Vuka Jeremića kao zajedničkog kandidata opozicije, Jovanović je rekao da LDP želi predsednika koji ima jasan stav o Kosovu i regionu, a koji je drugačiji od stava koji ima Jeremić i jasan stav o društvu u Srbiji, kojim se, kako je rekao, Jeremić nikada nije bavio.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

- Predsednik mora pokazati jednu vrstu političke odgovornosti koju Jeremić nikada nije imao, a to je da se svakodnevno radi u ovom društvu, a ne da se vode kampanje - rekao je Jovanović.

On je dodao da Srbija nikada nije imala predsednika.

- Milošević nikada nije bio predsednik Srbije, već lider SPS-a, Koštunica takođe, Tadić isto tako. Nikolić se povukao iz stranke, ali nije izašao iz orbite te ideje (SNS) - rekao je Jovanović.

(Beta/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    23. novembar 2016 | 15:22

    Srbija se jasno opredelila kojim putem zeli da ide napred, to je put za koji se zalaze premijer Vucic.

  • mala

    23. novembar 2016 | 16:18

    Opozicija jos uvek zivi u proslosti kada je rec o izborima, jos uvek se nadaju da imaju imalo snse za pobedu.

  • djordje

    23. novembar 2016 | 18:31

    Kakva opozicija takav i kandidat. Ne mogu da se dogovore ko će da ih blamira na izborima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA