Nikolić: Ne može se kopirati ZSO

Predsednik Srbije je poručio i da je saradnja između lokalnih samouprava moguća u okviru države i prekogranično u skladu sa ustavom tih zemalja i odlukama vlade

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da se ne može kopirati Zajednica srpskih opština, dodajući da se ni za jednu drugu državu u okruženju, niti za ostale delove teriotorije Srbije, ne vode razgovori o suštinskoj autonomiji.

DANAS DRUGA RUNDA PREGOVORA U BRISELU: Na dnevnom redu telekomunikacije, pravosuđe i ZSO

Nikolić je za ''Novosti'' rekao da se o ZSO raspravlja na teritoriji KiM, za koju je predviđena suštinska autonomija, i Srbija u tome iskreno učestvuje.

- Ni za jednu drugu državu u okruženju, niti za ostale delove teriotorije Srbije, ne vode se razgovori o suštinskoj autonomiji. Tako da bi se svi pokušaji kopiranja ZSO u tomsmislu sveli na narušavanje ustavnog poretka tih zemalja - istakao je Nikolić.

GOTOVA PRVA RUNDA RAZGOVORA U BRISELU: Beograd i Priština u utorak o telekomunikacijama, pravosuđu i ZSO

Predsednik Srbije je poručio i da je saradnja između lokalnih samouprava moguća u okviru države i prekogranično u skladu sa ustavom tih zemalja i odlukama vlade.

On je istakao i da je način ustrijstva države uređen unutrašnjim pravnimpravilima,uz poštovanje međunarodnih standarda.

Povodom obeležavanja nezavisnosti Albanije i Dana albanske zastave, u Tirani je juče formirana Unija albanskih opština u regionu, koju pored albanske prestonice čine Priština, Tetovo, Ulcinji i Preševo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eva

    29. novembar 2016 | 08:52

    Vi biste trebali da se povucete...nista niste uradili za ovaj narod...i barem da imamo mladjeg i otmenijeg predsednika...koji ce nesto raditi....

  • Циркус колорадо

    29. novembar 2016 | 13:03

    Ето видите шта значи факултетска диплома

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA