Da li sa Lavrovim u Beograd stižu i donirani migovi? Čepurin za Telegraf o ruskom poklonu (VIDEO) (FOTO)

Mislim da će sve biti završeno uz uzajamno zadovoljstvo, postoji nekoliko tehničkih stvari koje moraju da se reše, rekao je za Telegraf Čepurin

  • 15

Poput bombe odjeknula je u srpskoj javnosti vest, da je predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio Srbiji isporuku šest aviona “Mig 29″ i kontigenta oklopnih vozila. S tim u vezi, sa velikim interesovanjem se očekuje i poseta ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu, odnosno da li će tokom susreta sa srpskim zvaničnicima biti reči o detaljima isporuke pomenute donacije. Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin za Telegraf kaže da ne isključuje mogućnost da tokom posete Lavrova bude reči o pomenutoj donaciji.

Karić za Telegraf: Kada jačaju Rusija i Putin, raste i Srbija (VIDEO) (FOTO)

Mađarski ambasador za Telegraf o migrantskoj krizi i zahtevima građana Srbije za mađarskim državljanstvom (VIDEO)

- Srbija može da očekuje samo dobro od posete Lavrova - rekao je Čepurin za naš portal, nakon što mu je uručen počasni doktorat na Alfa BK Univerzitetu. Kaže da će tokom posete ruskog šefa diplomatije Beogradu 12. i 13. decembra biti reči o širem krugu pitanja.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Razmatraće se stvari od interesa za Srbiju, kao i pitanja od globalne, regionalne i bilateralne važnosti, napominje ruski ambasador.

- Mogu da kažem da će sastanci sa srpskom delegacijom biti interesantni i korisni - kazao je Čepurin.

Na naše pitanje, da li će biti reči i o realiziciji ruske donacije Vojsci Srbije, Čepurin kaže da sve zavisi od toga u kom stanju će biti taj proces u tom trenutku. Kaže da je sasvim moguće da će to biti jedna od tema razgovora.

- Van svake sumnje pregovori se odvijaju uspešno. Sa srpske strane je neophodno da se izvede nekoliko preglede, a sa ruske strane postoji potpuna spremnost. Za Srbe je jako važno da obezbedi svoju sigurnost u regionu. Mislim da će sve biti završeno uz uzajamno zadovoljstvo, postoji nekoliko tehničkih stvari koje moraju da se reše - rekao je Čepurin za Telegraf.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Ambasador Rusije u Srbiji rekao je prethodno tokom predavanja "Međunarodni odnosi Republike Srbije i Ruske Federacije u budućnosti", da Rusija nikad nije imala ništa protiv da se Srbija priključi Evropskoj uniji. Dodao je da želi da "EU i Srbija budu jake i snažne a ne zavisne od drugih faktora van nje".

- Rusija je uvek spremna da razgovara, ali ravnopravno, ne po modelu gazde i sluge jer to neće doneti ništa dobro - rekao je Čepurin na Alfa BK Univerzitetu.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Kako vidi odnose Srbije i Rusije, ali i šta očekuje od posete Lavrova Beogradu, možete pogledati u videu.

M. Ivas (marko.ivas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    29. novembar 2016 | 17:49

    ko i kroz celu istoriju. očekujemo pomoć rusa jer hrvati se naoružavaju

  • RUSIJA M 7777

    29. novembar 2016 | 17:17

    To brate Čerupin.

  • Milovan

    29. novembar 2016 | 22:20

    SRBIJA JE PROGLASILA DAVNIH DANA VOJNU NEUTRALNOST TAJ PUT TREBA SLEDITI. OBZIROM DA SMO EKONOMSKI ZAVISNI I DA NIPOSTO NISMO SAMOSTALNI PO TOM PITANJU ,TREBA RESAVATI NAJPRE EKONOMSKE ODNOSE SA medjunarodnim monetarnim fondom tj.nasa strategija kao prioritet mora biti IZLAZAK IZ DUZNICKOG ROPSTVA,, NETREBA GLEDATI ZLONAMERNO STO NAM JE BRAT PUTIN DAO VREDNE POKLONE . NEMOJDE DA ZABORAVITE NIKADA DA NAM JE ZAPAD SLAO AVIONE SA RAZNIM BOMBAMA KOJA SU UBIJALE NAS NAROD. POSTO SU SE POKAJALI KAKO KAZU SADA NEKA GRADE FABRIKE U SRBIJI I TO JE OK. DOBRO DOSLI SU. NEMOGU NAS OKRENUTI PROTIV NASE BRACE RUSA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA