ZAJEDNO SMO JAČI: Han uoči posete Srbiji

Srbija pripada porodici Evropske unije i čini izvanredan napredak u pravcu svog strateškog cilja, članstva u EU, napisao je Han uoči posete Beogradu

  • 87

Srbija pripada porodici Evropske unije i čini izvanredan napredak u pravcu svog strateškog cilja - članstva u EU, izjavio je evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, uoči posete Beogradu u ponedeljak, 5. decembra. On će se sastati sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, kao i sa studentima i predstavnicima akademske zajednice, najavljeno je iz Delegacije EU u Srbiji.

Ružić: Srbija će u EU uz isključenje teritorije Kosova

Dačić odgovora Briselu: Ako se plaća ulazak u EU, naplatićemo ulazak i u Srbiju

Han je u pisanoj izjavi ocenio da je EU Srbiji najbolji partner u trgovini, investicijama i finansijskoj podršci u svim sektorima.

- EU pruža konkretnu korist građanima Srbije - za obrazovanje, poslovanje, vladavinu prava, javnu upravu, puteve, mostove i bezbednost hrane - podsetio je on.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Blisko sarađujem sa Srbijom, naveo je Han i dodao: Zajedno smo jači kao partneri i prijatelji u prevazilaženju problema migracija, nezaposlenosti, bezbednosnih izazova, i u očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Finansijski ugovor u vrednosti od 80 miliona evra za podršku temeljnoj transformaciji srpske javne uprave potpisaće ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor za Zapadni Balkan u generalnom direktoratu Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Henoveva Ruis Kalavera, uz prisustvo Vučiča i Hana, koji će dati izjave.

Predviđena je i njegova poseta Botaničkoj bašti i Zelenom paviljonu obnovljenom uz pomoć EU, navodi se u saopštenju.

(FoNet/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    2. decembar 2016 | 20:55

    Srbija je vise nego ikad blizu EU i zasluzuje to mesto!

  • Joja

    2. decembar 2016 | 21:20

    Samo upornim zalaganjem j razgovorima sa evropskim partnerima mozemo da ostvarimo dalji razvitak drzave...

  • mina

    2. decembar 2016 | 21:46

    Smesi nam se sve bolji uslovi na putu ka EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA