TERETE GA ZA GENOCID I ZLOČIN PROTIV ČOVEČANSTVA: Počinju završne reči na suđenju Ratka Mladića

Suđenje generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću počelo je u maju 2012. godine

  • 69

Tužilaštvo Haškog tribunala započeće danas izlaganje završne reči na suđenju Ratku Mladiću, optuženom za genocid, progon, istrebljenje, ubistva, deportacije i prisilno premeštanje, kao i zločine protiv čovečnosti.

BANJALUČANIN POKLANJA OBUĆU HAŠKIM ZATVORENICIMA: Evo šta su izabrali Mladić i Karadžić

Završna reč tužilaštva planirana je i za utorak i sredu, 6. i 7. decembra, nakon čega će tim odbrane izneti svoje argumente, počev od 9. decembra, a zaključno sa 12. i 13. decembrom.

Svaka strana će imati po sat i po za odgovor u četvrtak, 15. decembra, najavljeno je ranije iz tribunala u Hagu.

Odbrana i tužilaštvo su krajem oktobra podnele pisane podneske završne reči.

Suđenje generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću počelo je u maju 2012. On je godinu dana ranije, nakon 12 godina skrivanja, bio uhapšen u Srbiji i izručen u Hag.

Tužilaštvo je izvođenje dokaza protiv Mladića završilo u februaru 2014. dok je odbrana predstavljala svoje dokaze od maja 2014. do 16. avgusta ove godine.

Optužnica Mladića tereti za genocid, progon, istrebljenje, ubistva, deportacije i prisilno premeštanje, kao zločine protiv čovečnosti. U dodatnih pet tacaka, Mladić je optužen i za ubistvo, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje talaca, kao kršenje zakona i običaja rata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    5. decembar 2016 | 07:51

    Generale želim ti puno zdravlja i da pobediš tu šljam u hagu....

  • Srpski komunista

    5. decembar 2016 | 12:14

    Druže generale, ne daj se. Ti si bio i ostao pravi primer ratnika, časnog i poštenog, nezadojen mržnjom i šovinizmom, ali prodaše te prokletinje zapadnjačke. Njima će Bog suditi za izdaju, a ti ćeš zauvek biti u našim srcima. Uz tebe sam zauvek, nikada te se neću odreći. Svi znamo da si pomagao civilnom stanovništvu bilo koje vere da su, a ovi u Hagu to zovu prisilno premeštanje. Bio si i ostao častan i dobar čovek. Izdrži druže generale!!!

  • Ajkula

    5. decembar 2016 | 08:18

    SVE NAJBOLJE GENERALE! SRBIJA JE UZ TEBE! DA SMO MALO PAMETNIJI NE BI TE NIKADA NI DALI TIM OLOSIMA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA