Vulin: Stav Grabar Kitarovićeve je primer neshvatljivog rasizma

Vulin je upitao i da li će se Grabar Kitarović ovog leta izvinjavati hrvatskim ugostiteljima ako srpski turisti budu platili račun u njihovom hotelu

  • 49

Lider Pokreta socijalista i ministar u srpskoj vladi Aleksandar Vulin ocenio je da reakcija hrvatske predsednice, nakon što je deci u Dubrovniku podelila paketiće među kojima su bile i srpske čokoladice, primer neshvatljivog rasizma, po kojem sve što dolazi iz Srbije, makar i čokolada, u Hrvatskoj predstavlja pretnju.

Čokolade iz Srbije nisu problem, ali ustaške table u Jasenovcu jesu: PALMA O ISPADU HRVATSKE PREDSEDNICE

Ljajić: Srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj

- Predsednica Hrvatske nije osetila potrebu da se izvini zato što se slikala sa ustaškom zastavom ili zato što se na jasenovačkom stratištu pojavio spomenik na kome piše ustaški pozdrav ''Za dom spremni'', a izvinila se zato što je jedno dete dobilo čokoladicu proizvedenu u Srbiji - rekao je Vulin novinarima u Beogradu, prilikom obilaska Dnevnog kluba za starije Stari Grad.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je ocenio, teško je naći ružniji primer mržnje prema jednom narodu i ne može se razumeti kako je to čokolada proizvedena u Srbiji veće zlo od ustaške zastave.

On je takođe zapitao da li će to dete kome je rečeno da mu se hrvatska predsednica izvinjava što je dobilo slatkiš koji nije proizveden u njihovoj zemlji ikada moći da razume i voli druge ljude.

- Ovo je primer neshvatljivog rasizma i primer koji kaže da je sve što dolazi iz Srbije, pa makar to bila i jedna čokolada pretnja za neko dete, Hrvatsku i druge ljude. Ovo je jedna od najvećih laži koje sam ikada čuo - izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

VULIN NASLOVNA

Vulin je upitao i da li će se Grabar Kitarović ovog leta izvinjavati hrvatskim ugostiteljima ako srpski turisti budu platili račun u njihovom hotelu.

- Nadam se da će gospođa Kitarović razumeti da sada treba da se izvini svakom ljudskom biću zato što je jedan slatkiš, jednu čokoladicu prikazala nečim najružnijim. Nadam se da će se izviniti upravo hrvatskoj deci zato što bi ta deca mogla da pomisle da je put kojim ona ide ispravan i da je to put kojim treba da ide Hrvatska - zaključio je Vulin.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сиктерица

    8. decembar 2016 | 16:52

    Кога бре овај представља????

  • Dag

    8. decembar 2016 | 17:57

    I da je zeleo,"Pionir" iz Subotice, ne bi imao - ubitacniju reklamu... (Samo ce da strada, neduzna - cokolada.)...

  • Лепомир

    8. decembar 2016 | 18:09

    А ви 'ајте сад на лето на море браћо Срби код кроатана на ривијеру, сви да се извињавате... Никада ми неће бити јасно зашто упорно идемо код некога ко нас мрзи из дна душе. Ово је очигледан пример како се манипулише са малом децом и осигурање да ће мржња опстати и остати присутна и код најмлађе генерације према Србима па макар то била и обична чоколадица. Поздрав!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA