≫ 

Vuk Jeremić dva sata davao izjavu u SBPOK-u

Jeremić je dao izjavu na zahtev porodice dvojice gardista koji su izgubili živote

  • 64

Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić dao je danas u SBPOK-u izjavu u vezi sa istragom o ubistvu gardista na Topčideru, rekavši da smatra da je po sredi pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u politici.

Stefanović: Jeremiću uručen poziv, nije privođen

- Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nema čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu to isto da kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici - rekao je Jeremić nakon izlaska iz prostorija SBPOK-a.

Dodao je da nije bio u prilici da značajno doprinese istrazi, ali se nada da će drugi to biti u stanju i da se slučaj razreši.

Smatra da je od ogromnog značaja, pre svega, zbog porodica, da se tragedija do kraja rasvetli, "ali isto tako i zbog ugleda Vojske Srbije kao i zbog celokupnog našeg društva".

- Bio sam ovde svih ovih godina - danas sam saznao da je tužilac zatražio moju izjavu kao građanina pre šest meseci. Zašto se to događa baš danas, zašto se to događa na ovakav način. Ja sigurno neću odustati od svojih planova u domaćoj politici - rekao je Jeremić.

Na zahtev porodica dvojice gardista koji su izgubili živote, odnosno njihovih advokata, upućen je poziv Jeremiću da se odazove i da da informacije kao građanin.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu.

Inače, forenzička analiza u 3 D tehnologiji, koja je osnov za zahtev da se ponovo obavi rekonstrukcija događaja, prikazana je u sredu, 7. decembra, na konerenciji za novinare u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljut

    10. decembar 2016 | 14:57

    Nema ovde nikakvog politickog pritiska,jer je Jeremic kao politicar nula koja je izgubila na izborima UN, a sada se ponovo se vraca u Srbiju jer on samo od politke moze ziveti.

  • Laki

    10. decembar 2016 | 15:33

    Pa zar mislite da će nesto reći.Da reci ce ali malo sutra!

  • Jasmina

    10. decembar 2016 | 15:22

    Dobro je da se odazvao, e sada da li će sve reći sa obzirom da slede izbori? Nešto će prećutati to je sigurno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA