POČELA KAMPANJA? Janković osuo paljbu po Vučiću. SNS: Jankoviću, sram vas bilo!

Iz SNS-a Jankoviću poručuju da nastavlja da zloupotrebljava svoju funkciju iznošenjem novih laži, koje su "već postale svakodnevni folklor u njegovim političkim nastupima"

  • 53

Ombudsman Saša Janković kritikovao je premijera Aleksandra Vučića putem sajta zaštitnik.rs. 

RUSIJA ILI EU? Evo s kim bi Srbija trebalo da uđe u zajednicu! (REZULTATI)

Janković je, između ostalog, optužio Vučića zbog izjave u javnom obraćanju kojom je, kako je omudsman rekao, za njega i druge osobe rekao da su apriori protiv države i svog naroda i ocenio da to predstavlja znak totalitarnosti i raspirivanja mržnje. Takođe, zaštitnik građana navodi da to nije prvi put da predsednik vlade iznosi neistine u vezi sa njegovim radom i da to nije problem samo za njega i osobe koje je premijer pomenuo, već i po demokratiju u Srbiji. Celo Jankovićevmo pismo možete pročitati OVDE.

Janković se, inače, u medijima spominje kao potencijalni kandidat za predsednika Srbije što on nikada nije demantovao.

Reagovali su i iz SNS. Član Predsedništva vladajuće partije Jana Ljubičić izjavila je da ombudsman Saša Janković nikada nije ni bio, niti je sada zaštitnik građana i da je poslednja osoba koja ima pravo da osporava bilo čiji rad.

- Ako sam nekada imala dilemu kako da vam se obratim, sada više nemam, jer je jasno da vi niste zaštitnik građana, već jeftini politikant - rekla je Ljubičić u otvorenom pismu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Vi ste poslednja osoba koja ima pravo da osporava bilo čiji rad, jer ste poznati kao velika lenština koja za platu od 370.000 dinara, koliko vas građani mesečno plaćaju, jedino šeta kuče - navela je ona i ocenila da svaki medijski nastup Jankovića, koji se, kaže, svakodnevno može videti, "liči na nastup političkog klovna, a ne Zaštitnika građana".

Ona je Jankoviću poručila da nastavlja da zloupotrebljava svoju funkciju iznošenjem novih laži, koje su već postale svakodnevni folklor u njegovim političkim nastupima.

Foto: Privatna arhiva Jana Ljubičić /Foto: Privatna arhiva

Prema njenim rečima, Janković godinama svesno krši Zakon o zaštitniku gradana davanjem političkih izjava, koje su jasno zabranjene ljudima na toj funkciji, a govori kako neko gazi institucije ove države.

Prema rečima Milenka Jovanova, potpredsednika Glavnog odbora SNS, ombudsman Saša Janković je lažni zaštitnik koji je u strahu da li će postati predsednički kandidat, uz ocenu da je Janković "politkant i ništa više od toga".

Jovanov je naveo da Jankovića očigledno pogađa istina, pa se "ponovo služi već uvežbanim lažima i šibicarskim trikovima" i sve to radi u cilju sopstvene promocije i pripreme za predsedničke izbore.

- On se ponovo bavi politikom što je najdirektnije kršenje zakona kojim se uređuje njegov rad. Postavlja se pitanje kako on može da ocenjuje zakonitost rada drugih organa u Srbiji kada se on prvi ne pridržava zakona - rekao je Jovanov.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Milenko Jovanov (desno) / Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Poslednji njegov napad na Aleksandra Vučića pokazuje da je lažni zaštitnik u strahu da li će postati pravi kandidat za predsednika pošto su se pojavili neki drugi koji tvrde da su pobedili pa se eto i on siroma potrudio ne bi li sačuvao makar svoju poziciju trenutno - to je da je kandidat za kandidata - dodao je Jovanov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    15. decembar 2016 | 12:53

    Covek jedan, uz podrsku bota, nama prica -"A sta je - sramota"? Zar ga nekad, ne zaboli glava, od promene ceste,njegovoga stava?... Sasvim je u redu,i pritom - divota, snalazljivoet,to je,nikako - sramota...

  • Ocajno pero

    14. decembar 2016 | 22:13

    Jankovica pod hitno smeniti, jer jasno i decidno u opisu njegovpg radnog mesta pise da nesme da daje politicke izjave, ili da se mesa u politiku. Usla mu voda u usi od besa. Ljudi zive sa 25000 din.a on se bahati sa 3000 evra i jos nam svima baca prasinu u oci.

  • Milka

    14. decembar 2016 | 22:09

    Jankovic nikad predsednik Srbije i skinuti ga sa tog radnog mesta jer ga zloupotrebljava?on ima duplo vecu platu od premijera Vucica?!dole sa njim....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA