≫ 

Vučić "isprobao" jedan od Migova 29 koji stiže u Srbiju, za koje ruski pukovnik kaže da su NEPOBEDIVI (FOTO)

Iz kokpita Mig-a, Vučić je rekao da je avion doleteo iz Astrahana i da mu je pilot koji ga je dovezao rekao da je reč o izvanrednoj mašini, na kojoj vole da lete

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je iz jednog aviona Mig 29, koji će biti uskoro u sastavu Vojske Srbije, poručio da je ponosan i srećan što smo konačno završili taj posao i da je reč o izvanrednoj mašini.

Vučić: Od Rusije šest "migova", 30 tenkova, 30 oklopnih izviđačkih vozila (FOTO)

Premijer je obišao u hangaru šest aviona Mig 29 koji će u Srbiju, kako je najavljeno, stići u martu sledeće godine i iskoristio priliku da "isproba" jedan od njih.

- Da je bolje vreme u Moskvi i leteli bismo danas... - dodao je pilot, koji je premijera Srbije upoznao sa nekim karakteristikama letelice i pomogao mu da se popne.

Iz kokpita Mig-a, Vučić je rekao da je avion doleteo iz Astrahana i da mu je pilot koji ga je dovezao rekao da je reč o izvanrednoj mašini, na kojoj vole da lete.

On je podvukao da to kažu oni koji imaju najviše iskustva u letenju tim aparatima i naveo da smo mi mislili da će biti u nešto slabijem stanju...

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

- Svi su u letnom stanju i izvanredno izgledaju - rekao je premijer.

Na pitanje kako se oseća, naveo je da je malo povisok i da ne zna kako se čovek u svemu tome što se u kokpitu nalazi snađe, kako može da leti, a ne još i da ispaljuje rakete i sve drugo...

Pukovnik Andrej Aleksejev, zamenik načelnika vazduhoplovnog centra u Moskvi, koji je danas posetio premijer Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je novinarima da ako jedna zemlja u svom naoružanju poseduje MiG 29, onda niko ne sme da posegne za njenom granicom.

Objašnjavajući u čemu je razlika između MiG 21 i MiG 29, on kaže:

- Razlika je u jednom pokolenju. MiG 21 je iz perioda na granici drugog i trećeg pokolenja, dok je MiG 29 blistavi primerak četvrte generacije - rekao je on i dodao da MiG 29 ima savršeniji sistem naoružanja, bolje manevarske spobnosti i tri puta veće mogućnosti kada je reč o borbenoj primeni.

U poređenju sa nekim zapadnim avionima, pobednik je uvek bio MiG 29 i ima bolje karakteristike, zaključio je Aleksejev.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivona

    22. decembar 2016 | 08:17

    Svaka cast Vladi Srbije i Rusije.

  • veki

    22. decembar 2016 | 09:40

    Iskreno,jeste izazov,,iko bi odoleo da je u istoj prilici!

  • Milica

    21. decembar 2016 | 23:48

    Ovo je za svaku pohvalu samo tako da se nastavi i nasa vojna oprema ce biti odlicna i moderna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA