≫ 

Đurić: Potez Mustafinih Srba nema podršku Vlade Srbije

Ðurić je kazao da ne može mnogo da zameri svim onim ljudima koji funkcionere Pokreta socijalista sa Kosova i Metohije ovih dana nazivaju izdajnicima

  • 45

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da potez dela poslanika Srpske liste iz Pokreta socijalista, koji su odlučili da ponovo učestvuju u radu kosovskog parlamenta, nema podršku zvaničnog Beograda i Vlade Srbije. Svako ko prekine ovaj iznuđeni politički protest Srba jeste nedvosmislemo kriv za prodaju srpskih nacionalnih interesa, ističe Đurić.

Simić smenjen zbog tajnog dogovora sa Mustafom

Gradonačelnici: Pokret socijalista pokušava da razbije srpsko političko jedinstvo na KiM

- Vlada Srbije je podržala reakciju Srpske liste na pokušaj otimanja Trepče i zadovoljna je zbog činjenice da većina poslanika legitimne poslaničke grupe Srpske liste ostaje pri odluci da ne učestvuje u radu parlamenta u Prištini, jer razlozi za početak srpskog političkog bojkota nisu otklonjeni, već su, naprotiv, eskalirali - naglasio je on u saopštenju.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Srpska lista, kako je podsetio, zamrzla je učešće u privremenim institucijama samouprave u Prištini kako bi jasno stavila do znanja da se ne mogu tolerisati napadi na elementarne pretpostavke opstanka našeg naroda na Kosova i Metogije, i to nije učinila iz obesti niti svojom voljom, jer drugi su je doveli u situaciju u kojoj nije imala izbor.

Povratak srpskih predstavnika u privremene institucije samouprave na Kosovu i Metohiji imao bi smisla samo u slučaju da albanske stranke u tamošnjoj vladajućoj koaliciji iz korena promene odnos prema Srbima i njihovim pravima, smatra Ðurić.

Dodaje da zato svako ko prekine ovaj iznuđeni politički protest Srba jeste nedvosmisleno kriv za prodaju srpskih nacionalnih interesa.

- Neka se oni koji su se odlučili na takav potez zapitaju kako će pogledati svojim sunarodnicima u oči, rudarima Trepče i članovima njihovih porodica - poručio je on.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Taj deo poslanika je "lojalan Isi Mustafi", razbija jedinstvo srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji i nastoji narušiti državnu politiku zaštite Trepče i drugih ekonomskih, političkih, kulturinih, istorijskih i duhovnih dobara srpskog naroda u pokrajini.

Ðurić je kazao da ne može mnogo da zameri svim onim ljudima koji funkcionere Pokreta socijalista sa Kosova i Metohije ovih dana nazivaju izdajnicima.

- Jasno je da su članovi Mustafinog Pokreta socijalista Čea Gevaru zamenili Enverom Hodžom za šaku albanskog novca - podvukao je on.

Ovo Đurićevo saopštenje je reakcija na odluku dela poslanika Srpske liste da se vrate u kosovsku skupštinu, zbog, kako su rekli, uticaja na pokrajinski budžet.

Radi se o poslanicima Pokreta socijalista i Samostalne liberalne stranke.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nevena

    22. decembar 2016 | 15:13

    Đurić je u pravu za sve što je rekao.

  • Jovana11

    22. decembar 2016 | 15:31

    Verujem da su Srbi sa Kosova duboko vise od nas iz Srbije razocarani u te pojedince koji su se prodali Mustafi.

  • Miki55

    22. decembar 2016 | 15:30

    Sve te izdajice treba ostro sankcionisati za izdaju Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA