PUTIN PISAO NIKOLIĆU: Potvrđen strateški karakter partnerstva (FOTO)

Ruskoj Federaciji je bitno da postoji stabilnost u razvoju naših bilateralnih odnosa, pa će sa punom pažnjom pratiti tok kampanje i predsedničkih izbora koji će tokom 2017. godine biti održani u Srbiji, preneo je ruski ambasador

  • 0

Odlazeća godina potvrdila je strateški karakter rusko-srpskog partnerstva, ističe se u pismu predsednika Rusije Vladimira Putina koje je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručio ruski ambasador u Beogradu. Čepurin je, uručivši Putinovo pismo, rekao Nikoliću da su Srbija i Rusija u prethodnih nekoliko godina uspostavile sistem velikog poverenja i dobrih odnosa.

 

Srbija pucala sebi u noge? NE MEŠAJTE SE: Dačić o stranim diplomatama (FOTO)

 

Srbija ukida vize za ove 3 zemlje: Olakšano putovanje u Azerbejdžan, Jermeniju i Gruziju

 

- Razvijao se politički dijalog i postignuti su dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa - napominje se u Putnovom pismu, kako je prenela predsednikova Služba za saradnju s medijima.

 

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

- Vama, Vašoj porodici i prijateljima zdravlje i uspehe, a bratskom srpskom narodu - mir, blagostanje i prosperitet - poželeo je, takođe, Putin u pismu Nikoliću.

 

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin je, uručivši Putinovo pismo, rekao Nikoliću da su Srbija i Rusija u prethodnih nekoliko godina uspostavile sistem velikog poverenja i dobrih odnosa.

 

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Ruskoj Federaciji je bitno da postoji stabilnost u razvoju naših bilateralnih odnosa, pa će sa punom pažnjom pratiti tok kampanje i predsedničkih izbora koji će tokom 2017. godine biti održani u Srbiji, dodao je Čepurin.

 

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je, u razgovoru sa Čepurinom, izrazio veliku zahvalnost na podršci koju Ruska Federacija pruža Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

 

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Osim toga, predsednik Srbije je iskoristio priliku da još jednom iskaže veliku žalost zbog tragedije u kojoj je u nedelju, prilikom pada ruskog vojnog aviona u Crno more, živote izgubilo 92 putnika i članova posade, među kojima i članovi vojnog hora "Aleksandrov".

 

Predsednik Nikolić i ambasador Čepurin razgovarali su i o zajedničkim projektima, koje realizuju srpske i ruske kompanije, dodaje se u saopštenju.

 

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA