Stiže zahtev za izručenje Haradinaja Srbiji

Sa druge strane, advokat Haradinaja, Arijanit Koci rekao je da je zahtev za uslovno oslobađanje njegovog klijenta podnet sudu u Francuskoj

  • 34

Početkom naredne nedelje bi pravosudnim organima u Francuskoj trebalo da stigne zahtev Srbije za izručenje lidera Alijanske za budćnost Kosova (AZBK) i bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, saznaje Radio-televizija Srbije.

Za svaki Haradinajev dan u zatvoru, kafane u Beogradu uplaćuju po 500 dinara za Srbe sa Kosova

Ministarstvo pravde zatražiće izručenje Haradinaja što pre

S druge strane, advokat Haradinaj, Arijanit Koci rekao je da je zahtev za uslovno oslobađanje Haradinaja podnet sudu u Francuskoj.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da očekuje da sud narednih dana razmotri taj zahtev.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Odbrana smatra da su svi pravni argumenti na strani Haradinaja, i da će se ova nezavidna situacija koja je bila napotrebna, vrlo brzo okončati-  napisao je Koci.

Ramuš Haradinaj uhapšen je u sredu po nalogu Srbije za hapšenje iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998. i 1999, u vreme kada je bio jedan od komandanata OVK, počinio ratne zločine. Njemu je suđeno i u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Nadležni sud u Francuskoj odlučio je u četvrtak da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtev za ekstradiciju.

Haradinaj je još jednom, 2015. godine, bio uhapšen na aerodromu u Ljubljani, ali je posle nekoliko dana bio oslobođen.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Казанџија

    7. januar 2017 | 14:59

    Видим да ова наша власт НЕ ЗНА како се то ради -ја им нудим помоћ-нек скокну до МОСАДА да им људи тамо објасне како се поступа са оваквим и сличним олошем

  • Ella.fr

    7. januar 2017 | 23:44

    Zivim u Colmaru u Francuskoj ,iskreno ubrzajte taj zahtev ovde su albanci i na neke proteste danas izlazili da ga oslobode.

  • dzoni

    7. januar 2017 | 15:45

    Ajde da nam izruce tu smradinu,pa da ga osudimo na smrt. Naravno,nema nista od toga,samo kazem sta bih voleo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA