UVREDA ZA SVAKOG POTOMKA UBIJENIH U JASENOVCU: Vulin o poređenju Republike Srpske sa NDH

Porediti Dan Republike Srpske sa osnivanjem Nezavisne Države Hrvatske je velika i teška uvreda za sve žrtve NDH, rekao je Vulin

  • 21

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je porediti Dan Republike Srpske sa osnivanjem Nezavisne Države Hrvatske velika i teška uvreda za sve žrtve NDH.

VLADA ZABRINUTA jer hoće da naude Republici Srpskoj: Stefanović o tenzijama

Za Hrvate je blokada poglavlja POZITIVNI PRITISAK: Njihovi evro-poslanici o putu Srbije ka EU

To je uvreda "za svakog potomka pobijenih Srba, Jevreja, Roma za svaku nevinu zrtvu umorenu u Jasenovcu, Sisku, Gradiskoj, Jadovnu, Prebilovcima," rekao je Vulin Tanjugu.

Prema njegovim rečima, neshvatljivo je da predstavnik međunarodne zajednice u BiH sa takvom lakoćom poredi RS sa kvislinškom tvorevinom u kojoj su ubijene stotine hiljada Srba.

- Gospodin Incko bi morao da pokuša da pokaže da nije Visoki predstavnik za RS, već da je tu zbog BIH kao što bi morao da bar pokuša da pokaze da poštuje srpske žrtve i u Drugom svetskom ratu kao i u jugoslovenskim ratovima - rekao je Vulin poručivši da od Incka očekuje da se izvini za duboku uvredu koju je naneo RS, Srbima ali i svim potomcima zrtava NDH.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    11. januar 2017 | 12:06

    Bravo ministre, progovorio si iz svakoga od nas. Zivela Republika Srpska!

  • Дадо РС Данило

    11. januar 2017 | 12:27

    Наравно да је увреда,али и доказ да је лицемјерна политика тадашње међународне заједнице са демократама на челу лично одговорна за рат у Босни и Хрватској као и прогон Срба из Хрватске.Дозволили су прогон хришћана са њихових вијековних огњишта и зато сада редовно добијају исламисте са истока.Није ми жао Европе искрено ни мало.

  • Mirjam

    11. januar 2017 | 14:06

    Sramna izjava, moji deda i baka po ocu stradali su odmah na pocetku rata u Jasenovcu i Auschwitzu, samo zato sto su bili Jevreji, to im je bio jedini greh. Nasi logori kao Jadovno, Jasenovac i ostali su odraz poslusnosti NDH fasistickoj Nemackoj, ova strahota je dugontrajala, a izgleda da mnogi ljudi nisu izvukli pouku, svense nazalost ponavlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA