20

DRAMATIČNO UPOZORENJE: Mogući teroristički napadi na KiM, ekstremni Albanci prete (FOTO)

Prisustvo radikalnih islamista na Kosmetu je značano i naše nadležne službe procenjuje da je opasnost od izvođenja terorističkih akcija na KIM visoka - rekao je Drecun

Ramuš Haradinaj, protest Albanaca na Kosovu
Foto: Tanjug/AP

Predsednik skupštinskog Odbora za KIM Milovan Drecun kaže da se u narednom periodu ne mogu isključiti incidenti zbog situacije na KIM posebno imajući u vidu hapšenje Ramuša Haradinaja, kao i da je opasnost od izvođenja terorističkih akcija na KIM visoka. Na pitanje novinara, da li se to odnosi samo na teritoriju KIM, Drecun ja kazao da su pripadnici bivših struktura OVK i OVPBM prisutne na KIM, ali da su elementi tih struktura prisutni i u mnogim drugim zemljama.

Drama u Briselu: Albanski teroristi hoće da otmu našu ambasadorku Anu Hrustanović

SVI SU U STRAHU OD ALBANSKIH TERORISTA: Srbija traži zaštitu svojih ambasada, da se mere zaštite podignu na najviši nivo!

– Ima nagoveštaja ekstremnih Albanaca i posebno bivših pripadnika terorističke OVK i OVPBM da mogu da preduzmu eventualno neke nasilne akcije – rekao je Drecun novinarima posle sednice odbora za KIM koja je bila zatvorena za javnost i trajala je skoro tri sata.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Drecun kaže da se pripadnici tih grupa stalno pozivaju preko društvenih mreža, oglašavaju se preko medija i spremni su za izazivanje nasilja.

– Tako da se ne mogu isključiti incidenti u narednom periodu posebno imajući u vidu situaciju oko hapšenja Ramuša Haradinaja -rekao je Drecun.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Na pitanje da li se to odnosi samo na teritoriju KIM, Drecun ja kazao da su pripadnici bivših struktura OVK i OVPBM prisutne na KIM, ali da su elementi tih struktura prisutni i u mnogim drugim zemljama.

Takođe, rekao je i da očekuje da će pritisak na Srbe na KIM rasti u narednom periodu.

– Detaljno smo analizirali postojeću situaicju i utvrdili smo da je politička situacija relativno stabilna uprkos pojedinim političkim tenzijama koje su prisutne, ali da je bezbednosna situacija osetljiva i da pokazuje tendecniju pogoršanja, s tim u vezi prisustvo radikalnih islamista na Kosmetu je značano i naše nadležne službe procenjuje da je opasnost od izvođenja terorističkih akcija na KIM visoka – istakao je Drecun.

Foto-ilustracija: Tanjug/Boki

Foto-ilustracija: Tanjug/Boki

Odbor je tražio od nadležnih državnih organa i od službi bezbednosti da detaljno prate i informišu nas o razviju političke i bezbednosne situacije na KIM, istakao je on.

Inače, sednici Odbora su prisustvovali pripadnici MUP-a, BIA, VOA, VBA, Kancelarije za KIM koji su informisali članove odbora o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na KIM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Kosovo i Metohija, Milovan Drecun, Odbor za Kosovo i Metohiju, OVK, Ramuš Haradinaj, Skupština Srbije
Popularni komentari
 • K
  Karadjordje

  Bem ti državu kad se plaši jednog kriminalca i zlikovca.

 • R
  Realan

  Svaki teroristicki napad na bilo kog drzavljanina Srbije na prostoru Kosova i Metohije treba uzeti ozbiljno i odgovoriti adekvatno. Treba lepo celom svetu predociti da Srbija terorizam nece treti a treba razgovarati i sa Rusijom o tome da li bi pomogli kao u Siriji. Polocija i vojska treba da budu spremne i svesne da u slucaju napada moraju otici dole !

 • P
  Pele

  Ma samo da se ne mešaju sa strane kao 1999 , inače mi bi sa tim Teroristima lako na kraj izašli

foto dana

video dana