≫ 

Bezobrazluk Haradinaja posle oslobađanja: Sada sam više nego ikada ubeđen da nije bilo uzalud to što sam radio

Na današnjoj sednici veća suda u Kolmaru odlučeno je da Haradinaj bude pušten iz pritvora, ali mu je zabranjeno da napušta Francusku do odluke suda o zahtevu Srbije za izručenje

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zahvalio je građanima na podršci koju je dobijao prethodnih dana i dodao da je više nego ikada ubeđen da nije bilo uzalud raditi za svoju zemlju.

ZLOČINCA MOŽDA IPAK STIGNE PRAVDA: Postupak za izručenje Haradinaja i dalje traje (FOTO)

Vučić zakazao hitnu sednicu Vlade zbog Haradinaja!

- Dragi građani, prethodnih dana vaši glasovi i dostojanstvo sa svih krajeva sveta, učinili su me ponosnim. Sada sam više nego ikada ubeđen da nije bilo uzalud raditi za svoju zemlju - naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Na današnjoj sednici veća suda u Kolmaru odlučeno je da Haradinaj bude pušten iz pritvora, ali mu je zabranjeno da napušta Francusku do odluke suda o zahtevu Srbije za izručenje.

Francuski sud u Kolmaru je Haradinaja pustio uz kauciju, oduzeo mu pasoš i naložio da se dva puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj upravi.

Srbija je pre dva dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a danas je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Srbija Haradinaja traži za zločine nad civilnim stanovništvom u toku 1999. godine za koje mu se nije sudilo u Hagu.

Vlada Srbije održaće sutra hitnu sednicu o odluci suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • loki

    12. januar 2017 | 20:06

    Haradinaj je rekao da nije bilo uzalud to što je ubijao Srbe na kosovu 1998. i 1999. godine. "Pravedni" Haški sud ga je oslobodio. Šta više reći, a ne zaplakati.

  • dssd

    12. januar 2017 | 20:14

    Srbija ocekuje njegovo izrucenje ipak ....

  • ziko

    12. januar 2017 | 18:57

    Krvnik će ipak stići u srpski zatvor i onda više neće biti osmeha na njegovom licu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA