≫ 

Vučić poručio narodu: Ako ste platili struju više nego što je očitalo brojilo, vratićemo vam novac (FOTO)

Vučić je prethodnih dana dobio čak 104 pisma građana koji su se žalili na velike račune za struju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sazvao je konferenciju za novinare za danas u podne. Na početku obraćanja osvrnuo se na nastavak pregovora s Prištinom, kao i na visoke račune za struju.

 

Ivicina računica: Vučić plus Dačić je dobitna kombinacija

 

12:40 Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je danas da bi mu kandidatura aktuelnog premijera Aleksandra Vučića za predsednika Srbije "umanjila" šanse za pobedu na izborima za predsednika Srbije i da je "sve manje verovatno" da će SNS predložiti aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića

 

- Možda bi trebalo da konsultujemo sve kandidate koga mi da kandidujemo. Ja svima njima čestitam: Šešelju, Jankoviću, Jeremiću i želim im dobru sreću i mnogo uspeha. A gospodin Šešelj je jedan od favorita na izborima. Mi ćemo svima njima pokušati da se suprotstavimo, pa ćemo videti da li ćemo uspeti - rekao je Vučić.

 

12:32 Vučić je rekao da je imao veoma ozbiljne razgovore sa jednom od najboljih kineskih avio-kompanija za uvođenje direktnih letova Srbija-Kina.

 

- Verujem da ćemo ove godine to uspeti da ostvarimo, a ukoliko rešimo i situaciju sa RTB Bor, moraćemo podići Kinezima spomenik zahvalnosti - istakao je premijer.

 

12:27 Premijer se ponovo osvrnuo na situaciju sa srpskim vozom.

 

- Neki su želeli da provociraju sukob, ja sam srećan da smo to izbegli jer je naš prioritet mir. O tome i želim da razgovaramo u Briselu. Zahvalan sam Federiki Mogerini jer je pokazala koliko je zainsteresovana za našu zemlju i ceo Balkan - izjavio je premijer.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

12:20 Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će večeras sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem u Beogradu razgovarati o važnim pitanjima za dve države, ističući da je važno razgovarati o zajedničkoj budućnosti.

 

- Važno je da se ozbiljno sagledaju pozicije BiH i Srbije i zajednička budućnost, iako mnogi ne misle tako jer nemaju širi pogled uprt u budućnost. Srbi i Bošnjaci moraju da imaju dogovor, ali i svi ostali, o tome kako da funkcionišu u budućnosti, da sve rešavamo dijalogom, a zatim i nadogradimo saradnjom u obrazovanju, kulturi, sportu - rekao je Vučić.

 

12:15 Premijer je najavio da će zdravstvo biti ključna tema kojom će se baviti u 2017. godini. Kreće se sa obnovom klinika.

 

Rekonstrukcija Tiršove i izgradnja Tiršove 2, zatim početak izgradnje novih kliničkih centara u Beogradu i Novom Sadu, Kragujevcu, samo su deo onoga što će se raditi u zdravstvu ove i narednih godina, a što je najavio premijer.

 

Kako je rekao, u prethodnoj godini je nabavljeno 85 ambulantnih vozila, 140 domova zdravlja je obnovljeno, kupljeni su gama noževi, akceleratori, obezbeđen besplatan epidural za porodilje u Nišu...zaposljeno hiljadu lekara i sestara.

 

- Sve medicinske sestre neće imati umanjenu platu, nego veću nego ikada. Ove godine ćemo im to povećavati. Zaposlili smo u poslednje vreme 1000 lekara i sestara, i sa tim ćemo takođe nastaviti - rekao je Vučić.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

12:10 Vučić je prethodnih dana dobio čak 104 pisma građana koji su se žalili na velike račune za struju.

 

- Pokušavam da pronađem pravu istinu. U redu je da računi budu uvećani, ali nemoguće je da budu uvećani ua 100 ili 100 odsto. Ustanovili smo nepravilnosti u radu Elektrodistribucije Srbije. Zvao sam direktora EPS-a Milorada Grčića na razgovor. Biće sprovedena istraga. Građani koji su platili više od onoga što je moglo da se očita, tim ljudima će novac biti vraćen, odnosno, za toliko manje će platiti sledećeg meseca - rekao je Vučić.

 

12.00 U utorak sledi nastavak pregovora sa Prištinom pod pokroviteljstvom visoke predstavnice Federike Mogerini. Na sastanak će ovog puta ići i predsednik Tomislav Nikolić, dodao je premijer, navodeći da će veruje da će prištisnka strana dovesti svoje najviše predstavnike.

 

- Nadam se da će biti dovoljno razuma da se nikada više ne ponovi dovođenje borbenog oruđa i oružja na teritoriju naseljenu Srbima da bi se time pokazali mišići. Za Srbiju je najvažnije da se održi stabilnost i da ne bude sukoba. Albanci nisu videli voz, jer je voz zaustavljen u Raškoj. Mogu da razumem da im se voz ne sviđa, ali što ste dovodili specijalna vozila - kaže Vučić.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    22. januar 2017 | 14:39

    U nekim ,normalnim zamljama,ovo ,nikada,nije resavao - premijer...

  • lana

    22. januar 2017 | 19:47

    smeniti one koji su napravili ovu gresku, ovako nesto ne sme da se ponovi

  • SALE

    22. januar 2017 | 20:36

    Bravo za premijera,i ranije je bilo tih slucajeva dok j ebila druga vlastDobro je sto je greska priznata i sto ce gradjanima biti vracen novac,dokaz da postoji pravna drzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA