Specijalni tužilac za zločine OVK: Ne tražimo Haradinaja

Kancelarija specijalnog tužioca za Kosovo Dejvida Švendimena nije izdala, niti je tražila nalog za hapšenje ili ekstradiciju Ramuša Haradinaja, rekao je specijalni tužilac

  • 12

Kancelarija specijalnog tužioca za Kosovo Dejvida Švendimena nije izdala, niti je tražila nalog za hapšenje ili ekstradiciju Ramuša Haradinaja, rekao je za "Novosti" specijalni tužilac. On je naveo i da ne želi da komentariše aktuelne istrage, kao ni to ko su potencijalni osumnjičeni nad kojima se mogu očekivati optužnice, niti kada će optužnice biti podignute.

Francuska "čeka dokaze" protiv Haradinaja

Završena nova runda pregovora Beograda i Prištine - Vučić: Dogovorena serija dijaloga, da se spusti lopta

- Haradinaja su uhapsile francuske vlasti na osnovu poternice iz Srbije koju je ona samostalno izdala. To nije učinjeno na moj zahtev - rekao je Švendimen.

On je naveo i da ne želi da komentariše aktuelne istrage, kao ni to ko su potencijalni osumnjičeni nad kojima se mogu očekivati optužnice, niti kada će optužnice biti podignute.

- Nismo još dotle stigli - rekao je Švendimen.

Haradinaj, koji je lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po srpskoj poternici.

Istraga protiv Haradinaja pokrenuta je 2004. godine, suđeno mu je u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na KIM u toku 1998. i 1999. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    25. januar 2017 | 10:16

    Sud za zlocine ovk a ovi nisu stigli do optuznica,do imena,za sta se terete...ma dajte ljudi moji,ponasaju se kao da je ostatak sveta retardiran!!!

  • Vota

    25. januar 2017 | 09:37

    Pa naravno da ga ne traze sta im treba nije on Srbin

  • Mozda oni ne traze

    25. januar 2017 | 10:27

    Ali zato mi terazimo,Srpski narod ga trazi.Ako ova drzava nece nista da uradi povodom ovog krvnika ima ko ce ovoga da ubije i da skrati za glavu.Ne mora niko od pomenutih ali ima ko ce da sredi ovu nakazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA