≫ 

DRAMATIČNO UPOZORENJE: Ili Vučić predsednički kandidat, ili cvetna revolucija

Nadam se da će ovaj put bombe izostati kao deo uvođenja demokratije. Nije nam potrebna nova ''cvetna revolucija'' u Srbiji - videli smo rezultate, kaže Bajatović

Ceo SPS je veoma jasan i smatra da bi, zarad jedinstvenog nastupa vladajuće koalicije, kandidat na predsedničkim izborima trebalo da bude Aleksandar Vučić, izjavio je potpredsednik SPS Dušan Bajatović. On je dodao da postoji jasna namera vladajuće koalicije da se jedinstveno izađe na predsedničke izbore, a to znači da će se nastaviti i njihov jedinstven nastup u srpskom parlamentu.

Da se parlamentarni izbori održe u nedelju, bilo bi drugog kruga, ali SNS ubedljivo pobeđuje! (FOTO)

Rezultati najnovije ankete: Vučić bi imao 55,2% glasova, izlaznost na izbore će biti velika (FOTO)

- Vučić će najlakše objediniti i pomiriti interese svih koalicionih partnera. A moje lično mišljenje je da je verovatnoća da se paralelno održe i vanredni parlamentarni izbori veoma mala - rekao je Bajatović za Sputnjik.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Komentarišući pitanje da je predsednik SPS Ivica Dačić izjavio da vladajuća koalicija pregovara o nastavku saradnje sa SNS-om i šta to konkretno znači, Bajatović kaže:

- Vlast u kojoj je i SPS premašila je 65 odsto podrške u parlamentu, možda se približimo i dvotrećinskoj većini… U prethodnih pet godina smo primenili vrlo teške ekonomske mere, ali smo zadržali integritet - pre svega po pitanju nacionalnog identiteta. To su veoma važni faktori -

On je dodao da postoji jasna namera vladajuće koalicije da se jedinstveno izađe na predsedničke izbore, a to znači da će se nastaviti i njihov jedinstven nastup u srpskom parlamentu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- U tom smislu, postavlja se jasno pitanje - a šta će nam uopšte vanredni parlamentarni izbori - rekao je Bajatović.

Na pitanje zašto misli da bi kandidatura nekog drugog, a ne Vučića, izazvala nestabilnost, on kaže da bi svaka stranka, naravno, htela da uzme sebi što više vlasti, ali se u ovom momentu treba okrenuti interesima Srbije.

- Možda bi u ime demokratije ili demokratske igre na predsedničkim izborima trebalo da bude neki drugi kandidat, ali šta to znači? To bi nužno dovelo u pitanje finansijske tokove, pa i nestabilnost kursa dinara - kaže on.

Zarad igre demokratije i unutrašnjeg sukoba i frustriranog ispoljavanja raznih nezadovoljstava ponovo bismo bili na pragu nekakve "cvetne revolucije", a vidimo kakvo je dobro donela, kako evropskim državama, tako i arapskim, smatra Bajatović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Nadam se da će ovaj put bombe izostati kao deo uvođenja demokratije. Nije nam potrebna nova ''cvetna revolucija'' u Srbiji - videli smo rezultate - kaže Bajatović.

Govoreći o opozicionim kandidatima za predsedničke izbore, on kaže da, koliko vidi, oni imaju dva kandidata.

- Čekaju drugi krug, pa će trgovati. Velika prednost ove vlasti, moram to tako da kažem, jeste kvalitet opozicije u Srbiji - navodi Bajatović.

On dodaje da misli da je cilj opozicije u Srbiji da ponudi građanima opciju koja će dovesti do razgradnje političkog integriteta i postignute ekonomske stabilnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    2. februar 2017 | 17:51

    Vučić bi dobro obavljao predsedničku funkciju, ali ne bih mu menjala funkciju premijera, neka završi započeto odlično mu ide!!!

  • Bojan

    2. februar 2017 | 10:27

    Mislim da je ovo veliko priznanje dosadasnjem Vucicevom uspehu

  • Sanja

    2. februar 2017 | 13:28

    Ovom Bajatoviću stalo samo do fotelje. Da li ima on neke rezultate iza sebe. Samo se šlepa uz Vučića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA